Kristian Würtz (S) indviede i december letbanen som rådmand for Teknik og Miljø. Han har siden 2015 været medlem af bestyrelsen for Aarhus Letbane I/S. Foto: Ritzau /Tanja Carstens Lund

Kristian Würtz (S) indviede i december letbanen som rådmand for Teknik og Miljø. Han har siden 2015 været medlem af bestyrelsen for Aarhus Letbane I/S. Foto: Ritzau /Tanja Carstens Lund

Kristian Würtz:

“Jeg vil arbejde for en letbanestation i Brabrand”

Kristian Würtz (S), der er opvokset i Aarhus V, ser letbanen som et vigtigt led i hans kamp for at udligne sociale skel i bydelen

Af
Louise Nyvang Burmeister

Kristian Würtz, der netop har taget hul på sin fjerde periode i Aarhus Byråd for Socialdemokraterne, ser letbanen som en stor gevinst for det vestlige Aarhus.
En etape 2 af letbanen er stadig på tegnebrættet, og linjeføringen debatteres fortsat i byrådet, men sikkert er det, at banen vil køre fra Aarhus C og ud til Gellerup.
LÆS OGSÅ: Politiker vil stoppe vanvidskørsel: "Fjern to spor på Silkeborgvej" 
Et investeringsboom af arbejdspladser og boliger, forventer politikeren, følger med banen, og derfor er det enormt vigtigt, at også Brabrand får et letbanestop.
“En station i Brabrand er noget, jeg vil arbejde for. For både Hasle, Brabrand og Gellerup ligger der store muligheder i en letbane,” siger 37-årige Kristian Würtz, der er født og opvokset i Åbyhøj og i dag bor i Hasle.

Flere skal i job

De store sociale forskelle, som det vestlige Aarhus byder på, har han derfor haft helt inde på livet, og det var en af grundene til, at han gik ind i politik.
“Jeg er vokset op i en del af Aarhus, der har oplevet alvorlige problemer. Det har været en del af min drivkraft for at gå ind i politik, at der var nogle store sociale forskelle, som jeg mener, man bør udligne,” siger politikeren.
Kristian Würtz var fra 2014 til 31. december 2017 rådmand for Teknik og Miljø, i dag er han blevet rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse. Og med den rådmandspost vil han især kæmpe for at få endnu flere ind på arbejdsmarkedet.
Her ligger der især en stor opgave i det vestlige Aarhus.
“Aarhus V betaler prisen for, at nogle mennesker er langt fra arbejdsmarkedet,” siger Kristian Würtz.
LÆS OGSÅ: "Byg ny skole i Gellerup - det var en fejl at nedrive Nordgårdskolen"

Hvordan han præcist vil sikre flere et job i bydelen, har han dog endnu ikke svar på.
“Jeg skal lige lande på min nye rådmandspost. Jeg vil i første omgang arbejde på at komme tættere ind på mit område og komme i dialog med virksomhederne. Vi kommer formentlig snart til at mangle arbejdskraft inden for rigtig mange brancher, så det handler om at åbne virksomheder for folk, der måske ikke lige ved første øjekast har den rette uddannelse,” siger rådmanden.
Hasleborgeren blev i 2005 for første gang valgt ind i Aarhus Byråd. Han er cand.scient.pol fra Aarhus Universitet i 2008 og begyndte sin politiske karriere som lokalformand for Frit Forum fra 2003-05.
To af hans tre børn går i dag på Gammelgaardsskolen, hvor han også selv sad på skolebænken.
 

Portrætter

Lokalavisen Aarhus bringer portrætter af de lokale byrådspolitikere. Både de nyvalgte og genvalgte.

Publiceret 16 January 2018 17:45