Arkivfoto

Arkivfoto

Minister vil ikke blande sig i letbane-forsinkelser til Odder og Grenå

Folketingspolitiker opfordrer letbane-bestyrelse til at få mere fart på

Mens letbanen lystigt kører rundt i det centrale Aarhus, så er der store frustrationer i nord og syd over, at ingen endnu ved, hvornår de dyre tog også kan køre til Odder og Grenaa.
Odderbanen skulle sådan cirka har været i drift nu, og Grenaabanen skulle oprindeligt være klar i foråret. Begge dele må man dog nok skyde en hvid pil efter.
Det frustrerer folketingsmedlem for Enhedslisten, Søren Egge Rasmussen, der bor i Hjortshøj i Aarhus N.
LÆS OGSÅ: Flere politikere skal styre letbanen
Han har derfor spurgt trafikminister Ole Birk Olesen (LA), hvad han vil gøre for at begrænse forsinkelserne.
Svaret er ingenting.
"Der er ingen tvivl om, at jeg da helst ser, at passagererne snarest muligt kan få glæde af letbanens øvrige strækninger til Odder og til Grenaa," skriver ministeren og henviser til jernbaneloven, der slår fast, at han som minister ikke har nogen beføjelser over for Trafikstyrelsen, der skal give tilladelser til kørsel på strækningerne.
"På den baggrund har jeg ikke mulighed for at gå ind i den konkrete sag om godkendelserne af de sidste delstrækninger," skriver Ole Birk Olesen og oplyser, at Trafikstyrelsen stadig afventer at modtage en ansøgning fra Aarhus Letbane om sikkerhedsgodkendelse til strækningerne.
LÆS OGSÅ: Letbanen vil ikke sætte dato på åbning af Odderbanen
Søren Egge Rasmussen forstår ikke, hvorfor godkendelsen skal tage så lang tid.
"Jeg synes, det er rystende, at man ikke er kommet længere med godkendelsen af togdriften på Odder-Århus strækningen. Hvilket er med til også at forsinke, hvornår der kan laves testkørsel fra Århus H til Grenaa," skriver han i en pressemeddelelse og opfordrer Aarhus Letbane til at rubbe neglene.
"Vi er mange, der bor langs Grenaabanen og Odderbanen, som savner vores tog, som har været indstillet siden 25. august 2016. Togdriften var planlagt til at blive genoptaget i oktober 2017, og det er dybt kritisabelt, at man ikke er kommet længere med prøvekørslen, og at man ikke har en klar plan for, hvornår vores nye tog kommer på skinnerne. Jeg vil opfordre bestyrelsen for Århus Letbane til at få mere fart på at genåbne togdriften."
dp

Publiceret 15 January 2018 08:01