Hans Skou vil kæmpe for forbedrede idrætsfaciliteter og infrastrukturen i Aarhus Syd. Arkivfoto

Hans Skou vil kæmpe for forbedrede idrætsfaciliteter og infrastrukturen i Aarhus Syd. Arkivfoto

Hans Skou vil kæmpe for bedre trafikforhold i Aarhus Syd

Venstre-politikeren vil kæmpe for Bering-Bedervejen, Marselistunnellen og bedre adgang til Moesgaard Museum

Af
Af Martin Jørgensen

Hans Skou har prøvet det før. Han har været igennem hele kommunalvalgsmøllen op til flere gange, men det bliver aldrig det samme valg som det, der var fire år forinden, lyder det fra den 57-årige sønderjyde og Venstre-politiker, der er bosat i Højbjerg på Grumstolsvej.

“Det er altid spændende at komme ud og møde vælgerne. Det er dér, hvor man er til den helt store eksamen. Det er en hård periode, men det skal det også være,” siger Hans Skou, der får lov til at fortsætte som gruppeformand for Venstre, mens han også forbliver i Sundheds- og Omsorgsudvalget, Kulturudvalget og Folkeoplysningsudvalget.

Positiv trods tilbagegang

Byrådspolitikeren, der også arbejder som seniorinvesteringsrådgiver i Nordea i Aarhus, har oplevet en tilbagegang i antallet af personlige stemmer siden valget i 2013. Her satte 1.862 deres kryds ud for Hans Skous navn. I 2017 var det reduceret til 1.255.

“Jeg har selvfølgelig noteret mig, at jeg er gået tilbage, men jeg er glad for stadig at være en del af byrådet. Jeg tager det dog ikke som et nederlag,” siger han og tilføjer om valget i 2017:

“Betydningen af brugen af sociale medier bliver større og større. Det betyder, at man skal være på flere platforme. Jeg har selvfølgelig haft min egen hjemmeside, men ellers har jeg også gjort brug af Twitter, Instagram og naturligvis Facebook, som jeg har brugt rigtig meget.?

“Jeg har dog ikke brugt Snapchat endnu,” tilføjer Hans Skou grinende.

Hans Skou er ligeledes formand for Lyseng Idrætscenter, og her kæmper han sammen med mange andre lokale ildsjæle for et nyt center i forbindelse med idrætscenteret. Det nye center skal blandt andet rumme bibliotek, borgerservice og et aktivitetstorv.

Det lokale fokus

“Vi er ikke i mål endnu. Vi har fået en stor donation fra Salling-fonden på 10 millioner kroner. Der er gode kræfter til at få løftet projektet, og jeg vil arbejde på at få rykket på det.”

Infrastrukturen i Aarhus Syd er også noget, som Venstre-politikeren sætter meget højt, når han bliver spurgt om sit lokale fokus fremadrettet.

“Der skal arbejdes på at få sikkerhed for, at tidsplanen holder med Bering-Bedervejen. Det har vi i Venstre kæmpet for ved seneste budgetforhandlinger, og nu handler det om at holde gryden i kog, så vi kan løse den kæmpe udfordring ved Ringvej Syd,” fortæller Hans Skou, der også nævner Marselistunnelen som et vigtigt trafikalt punkt, der skal sikre, at trafikken til og fra havnen glider bedst muligt fremadrettet.

På kulturfronten er det Moesgaard Allé, der skal forbedres.

“Vi har et museum i verdensklasse, og det kan ikke passe, at almindelige borgere ikke kan komme til og fra. Også her vil vi kæmpe for, at dette projekt rykker så hurtigt som muligt,” siger Hans Skou, der ser tilbage på en hæsblæsende valgkamp.

“Det har været meget hårdt i år, men det skal det også være. Heldigvis er det sådan, for den store borgerinddragelse skal kunne mærkes, for det er også dét, der er med til at gøre det helt vildt spændende.”
 

Publiceret 14 January 2018 08:00