De fire forskellige hot dogs. Foto: Aarhus Update

De fire forskellige hot dogs. Foto: Aarhus Update

Madanmeldelse:

Hotdog-diner laver de bedste hotdogs i Aarhus

Aarhus Update anmelder The Diner i M.P. Brunns Gade

Af
Af Jan. L. Pedersen

Aarhus Update

Vi er helt sikkert en del, som mener, at det er på høje tid med en anstændig hotdog i Aarhus. De fleste aarhusianere kender de håbløse dårlige pølsehuse/vogne, som drives af industrigiganterne Steff Houlberg og Påskebrød.
LÆS OGSÅ: Madanmeldelse: Sjusk og manglende smag hos Byens Burger
De camouflerer sig under det mere sympatiske brand, Børnenes Kontor. Deres mad kommer alt sammen i plastikbøtter eller i frossen tilstand og smager ens. Sådan er det. Åbenbart. Men at man ikke kan få en anstændig hjemmelavet hotdog i en by som Aarhus, begriber jeg ikke. Det er direkte pinligt. Men nu er The Diner i M.P. Bruuns Gade kommet på banen. I første hug røg de ind på førstepladsen over de bedste dogs i Aarhus. Holdet, jeg havde med på The Diner, var enige.

Hjemmelavet med friske råvarer

Der var hurtig betjening. Vi fik hurtigt et bord og et menukort. Så var der ro fra os.
Vi havde hørt, at The Diner lavede nogle gode hotdogs. Pudsigt nok var det mest deres burgere, vi kendte. Vi bestilte de fire forskellige dogs, som var på menukortet. Brødet var hjemmebagt. Pølserne var med 25% oksekød, og resten med svinekød.
LÆS OGSÅ: Gourmet-hotdog har indtaget Aarhus
De var lavet med omhu, og der var kræset for kvaliteten. Fin størrelse. Her går de lidt imod Big is Better. Og det lykkes for dem. Prisen er 39 kroner stykket. Det er en enhedspris.

Du doserer selv med ketchup og sennep

Det gode hos The Diner er, blandt andet, at der står ketchup og sennep på alle bordene. Så du styrer selv, hvad du vil have på din dog, og hvor meget. Et plus her hos mig.

De bedste hotdogs i Aarhus

Jeg er ikke i tvivl. Deres NYC er klassisk. Agurke-relish, rå løg og lidt sennep på toppen. Enkel, som i himlen. Lidt sennep løfter den, men drop ketchuppen. En helt igennem ærlig dog, hvor smagen kommer til sin ret. Enkelheden. Den perfekte syrlighed fra agurkerne sparkede den her dog op på podiet.

En NYC-hotdog. Foto: Aarhus Update

En NYC-hotdog. Foto: Aarhus Update

Wichita

Her er, ud over en pølse, pulled pork, pickles og bbq-sauce. God styrke, uden på nogen måde at brænde. Lidt sennep på toppen løftede den dog betragteligt. Pulled porken var mør og gjorde det godt sammen med bbq-saucen. En syltet agurk var et ønske fra min side. Den ville trække den op, men man kan helt sikkert bare spørge, om man ikke kan få et par syltede agurker på toppen.

Wichita hotdog. Foto: Aarhus Update

Wichita hotdog. Foto: Aarhus Update

Kansas City

Sauerkraut, frites og sennep på toppen. En vinderdog som bare smager knaldhamrende godt. Der var bid i kålene, og det syrlige i kålene matchede pølsens lidt spicy og varme smag. Sammen med sennep. Hvidkålene var sprøde. Lækkert. Den har ikke ligget i lagen alt for længe.

En Kansas City. Foto: Aarhus Update

En Kansas City. Foto: Aarhus Update

Coney Island

Oksekøds-chili med ost og løg på toppen var der her, ud over pølse og brød. Her valgte vi ketchup på toppen. Chilien var behagelig. Ikke brændende på nogen måde, men den varmede lidt. Igen måtte jeg sande, at pølsen tog opmærksomheden. Osten gav fedme, mens løgenes skarpe smag matchede oksekødet. En velsmagende og anderledes hotdog.

Coney Island. Foto: Aarhus Update

Coney Island. Foto: Aarhus Update

Når ribs bliver snack

Nu var det hotdogs, vi var kommet efter, men der røg lige en omgang ribs med i bestillingen. Prisen var 199 kroner for et full rack med valgfri kartoffel, en sidedish og en sauce. Vi valgte den klassiske bbq-sauce, fritter, grøn salat og en ekstra sidedish med grønne bønner. En mør og god omgang ribs uden snak.

Ribs. Foto: Aarhus Update

Ribs. Foto: Aarhus Update

Vores dom

Er entydig. Alle fire ved bordet var enige. Sjældent, det sker. Men vi var alle glade for vores hotdogs. Især deres hjemmelavede pølser var stor klasse. Her er rigtig kød i, og de smager godt. Noget nyt, men jeg er sikker på, at der er fremtid i den smag. Alt er hjemmelavet - på den gode måde. Der er god forskellighed over de fire dogs. Tak for det! De bedste i Aarhus. Længere er den ikke. Det kom som en overraskelse for os. Den havde jeg ikke lige set komme. Pudsigt nok, så har jeg ikke set The Diner reklamere for deres hotdogs.
Du kan blive godt mæt af to hotdogs. Altså for 78 kroner plus noget at drikke. En flaske vand koster 20 kroner, mens øl og store sodavand koster 39 kroner.
Jeg er vild med The Diners hotdogs, uanset hvad sundhedsapostlene vil mene. Deres dogs er gode, og vi har ikke set eller smagt noget lignende i Aarhus.

The Diner

M.P. Bruuns Gade 42
8000 Aarhus C

Publiceret 13 January 2018 11:45