Lykkeliga:

Alle er stjerner på Stavtrups nye hold

Stavtrup All Stars er Aarhus og omegns nye Lykkeligahold. Snart kommer tidligere landsholdsspiller Rikke Nielsen forbi det lokale hold som gæstetræner og holder foredrag for alle interesserede

Af
Af Stine Østergaard

Stavtrup Stavtrup All Stars er i gang med sin allerførste sæson som hold i Lykkeligaen. Når man er en del af Lykkeliga betyder det, at det er et hold for udviklingshæmmede børn.

Dagens træning slutter af med en intens kamp mellem de gule og de orange overtrækstrøjer. Selvom det kun er træning, er det en nervepirrende kamp, hvor følelserne sidder uden på tøjet – som i øvrigt er et spritnyt spillersæt med grønne trøjer og smarte, sorte shorts.

Kamp giver sved og tårer

Allerede inden kampstart er der startvanskeligheder på det ene hold. En af spillerne har nemlig den helt rette, stærke håndboldfysik, og så er det altså svært at få de store muller klemt ned i en lille børneovertrækstrøje.

For en spiller på Stavtrup All Stars kan sådan en lille udfordring godt betyde, at man i øjeblikket helt mister lysten til at spille håndbold nogensinde igen.
LÆS OGSÅ: Aarhus Kommunes Handicappris går til FC Bøgeskov

Heldigvis kommer en større trøje flyvende ind fra siden, og krisen er afværget. Håndboldgejsten er pludselig tilbage. Gult hold jubler, da den sidste spiller melder sig klar på banen, så de ikke skal spille i undertal.

I kampens hede er vindermentaliteten ikke til at tage fejl af. Der bliver jublet til den store guldmedalje, når bolden sniger sig forbi målmændene, der – trods de er trænere og burde have mere erfaring – nok ikke ligefrem har landsholdspotentiale. Men skuffelsen er også at spore, når holdet laver en teknisk fejl, eller hvis man ikke får lov at skyde på mål så mange gange, som man havde håbet på.
Trods alt er det dog smilene, der fylder mest.

Stavtrup All Stars og hjælpetrænere er glade og stadig fulde af energi selv efter en hel times træning.

Stavtrup All Stars og hjælpetrænere er glade og stadig fulde af energi selv efter en hel times træning.

Plads til alle

Inden den spændende kamp har der været en masse andre håndboldøvelser med de mange trænere og hjælpetrænere på banen, mens forældrene stolt kigger på fra sidelinjen.

”Det er virkelig dejligt, at der er sådan et tilbud for vores børn. Det er fantastisk, der er nogle voksne, som formår at møde vores børn i øjenhøjde, og som skaber rammerne for at give dem de succeser, de vokser af. Det er fedt at sidde på sidelinjen og se deres glæde i øjnene, når de scorer, og at der bare er tid til, at de kan følge med i deres eget tempo,” siger Karina Rhiger fra Brædstrup, der er mor til Emmy Rhiger, som er håndboldspiller på Stavtrup All Stars.
LÆS OGSÅ: Udviklingshæmmede spiller Gasolin i musical

Inde på banen løber Emmy Rhiger glad rundt med sine håndboldkammerater og dribler og skyder på mål. Ind i mellem bliver der også tid til at kysse lidt med holdkammeraten Albert Stiholt, som hun er kæreste med.

Albert Stiholts far er også utrolig glad for det tilbud, der er kommet til børn, som kræver lidt mere opmærksomhed en normalt.

”Albert er vant til at tumle og lege. Men nu skal han lige pludselig til at koordinere både fødder og hænder på samme tid. Det er godt for ham,” siger Kristian Stiholt fra Harlev.

Lykkeliga skaber livsglæde

Begge forældre er enige om, at Lykkeliga er et godt projekt.

”Det er fantastisk. Intet mindre! Rikke (Nielsen, tidligere landsholdsspiller, der står bag Lykkeliga) er en god ambassadør for det. Hun får ting til at ske. Nu er det startet med håndbold, men hvem ved, hvad det ellers kan blive til,” siger Karina Rhiger.

Og resultatet af træningskampen… Det er der vist ingen, der kan huske. Det vigtigste ved træningen har været at have det sjovt med sine kammerater. Derfor er hele holdet også med til at slutte træningen af ved at råbe:

”Vi er seje, vi er rå, vi er ikke til at slå!”
 

Publiceret 13 January 2018 06:00