Fodbold er en kæmpestor del af Jesper Hausners liv. Han arbejder som holdleder for AGF, hvor også sønnen har sin daglige gang. Foto: Martin Jørgensen

Fodbold er en kæmpestor del af Jesper Hausners liv. Han arbejder som holdleder for AGF, hvor også sønnen har sin daglige gang. Foto: Martin Jørgensen

Bag om AGF:

Hausner lever af at være holdleder

Holdleder, fodboldentusiast og stolt far. Lokalavisen Aarhus har taget en snak med AGFs holdleder

Af
Af Martin Jørgensen

Når Tobias Sana skal have beboerparkeringsplads nede i byen, og Rubén Sellés' mange kufferter skal transporteres til spanierens nye lejlighed i midtbyen, så er det Jesper Hausner, der finder en løsning.

Jesper Hausner fra Viby arbejder, sammen med Jens Lorentzen, i et holdlederteam hos AGF, hvor de er ansvarlige for alt lige fra det daglige vasketøj til klargøring af spillernes morgenmad.

Siden september har Jesper Hausner været ansat på fuldtid hos 'De Hvii'e', men inden da har han været holdleder i klubben i tre år på ungdomsniveau.

LÆS OGSÅ: Bag om trænerkometen Fatah Abdirahman

Jobbet som holdleder

Jesper Hausners arbejdsopgaver på kampdage består i at klargøre spillernes omklædningsrum i forhold til spillertøj og friske forsyninger i form af frugt og andet nærende inden kampstart. Hver spiller får to sæt tøj - opvarmningstøj og kamptøj - og ellers varierer det alt afhængig af vejrforhold.

Under kampen er Jesper Hausner ansvarlig for at videregive udskiftningsoplysninger til fjerdedommeren på sidelinjen, mens han også skal sørge for at tage sig af de spillere, der bliver udskiftet.

Hverdagen går med at møde på Fredensvang klokken 6.45. Her klargør han førsteholdstruppens morgenmad og frokost, bestiller varer hjem og står for andre praktiske arbejdsopgaver, når spillerne har brug for hjælp til at få hverdagen til at hænge sammen.

“For nylig sørgede jeg for at hjælpe Adama Guira med at finde en børnehaveplads til hans tvillinger, og det hænder faktisk, at jeg nogen gange er nede på kommunen og snakke for min syge moster. Det hører også med til jobbet,” siger han.

LÆS OGSÅ: Bag om AGF: Jobbet som groundsman

Opgaverne spænder vidt, og alle dage er forskellige. Og lange. Men det skræmmer ikke Jesper Hausner.

“Det har jeg det helt fint med. Det er det hele værd. Jeg har været i fodbold i mange år, men det er første gang, jeg arbejder fuldtid. Det er selvfølgelig hårdt, og især her i Aarhus, hvor presset er stort,” siger Jesper Hausner og uddyber:

“Det er ikke sådan, at jeg føler presset i mit arbejde. Det er ikke mig, presset ligger på, men man kan godt mærke presset i klubben. Hver gang vi har tabt, står der jo 200 journalister ude på Fredensvang. Men det betyder ikke noget for os som holdledere. Vores maskine kører ens hver dag - uanset om vi vinder eller taber,” siger den 50-årige holdleder, der altid har haft en stor forkærlighed for fodbold.

“Jeg har brugt meget af mit liv på fodbold. Jeg synes bare, at det er det fedeste spil i verden. På eliteniveau vil især mange af de unge spillere gøre alt for at nå deres mål. Den iver og voldsomme passion synes jeg er fantastisk. Det er noget af det, der gør, at jeg synes, det er så fed en sport,” siger holdlederen, som er kæmpe fan af Liverpool FC.

Et velklingende navn

Måske har du hørt navnet Hausner før i forbindelse med AGF. Og det er der en ganske god grund til.

Sønnen Sebastian Hausner gør sig nemlig på førsteholdet, da han tilbage i 2016 satte sin underskrift på en tre-årig kontrakt. Den ellers så ydmyge og rolige farmand Jesper ser også stolt ud, når snakken falder på sin 17-årige søn.

“Det er selvfølgelig stort, at han er en del af truppen. Det er dét, han altid har drømt om. Det er det, man håber på som forælder. Men jeg har aldrig været i tvivl om, at han kunne tage skridtet. Han er meget stærk mentalt,” siger han og kigger reflekterende ud i rummet:

“Han har en plan, og det har han altid haft. Og når man følger planen, så lykkes det mange gange. Jeg var ikke i tvivl om, at han ville klare det. Havde det ikke været her i AGF, så havde det nok været et andet sted,” siger den stolte holdleder-far, der snart rejser til Portugal med sønnike og resten af AGF-truppen, når det hedder Atlantic Cup fra 27. januar til 7. februar.

Publiceret 13 January 2018 09:00