Keld Hvalsø (EL) vil styrke den kollektive trafik i det vestlige Aarhus og indskrænke bilisternes plads på Silkeborgvej. Arkivfoto

Keld Hvalsø (EL) vil styrke den kollektive trafik i det vestlige Aarhus og indskrænke bilisternes plads på Silkeborgvej. Arkivfoto

Politiker vil stoppe vanvidskørsel:

"Fjern to spor på Silkeborgvej"

Keld Hvalsø, der er nyvalgt byrådsmedlem for Enhedslisten, vil gøre op med vanvidskørsel på Silkeborgvej ved at lukke for to spor

Af
Af Louise N. Burmeister

Hastigheden skal ned på Silkeborgvej. Det bliver et af de helt store fokusområder for den nyvalgte byrådspolitiker Keld Hvalsø (EL).
Det er især de hasarderede overhalinger, som politikeren vil til livs.
“Vi skal have forbedret de trafikale forhold på Silkeborgvej. Især på strækningen fra motorvejen til City Vest, hvor der bor mennesker helt ud til vejen,” siger Keld Hvalsø.
LÆS OGSÅ: Ung mand kørte 110 km/t i Aarhus C: Skulle skynde sig til toget med kæresten

Det vil han gøre ved kun at have et spor i hver retning, etablere en midterrabat og helleanlæg ved krydsene.
“Vi skal gøre det langt sværere at overhale, så vi undgår de her farlige situationer,” siger politikeren, der bor på Hvedebjergvej i Brabrand.
Tror du ikke, der er mange bilister, der vil være utilfredse med kun et spor i hver retning på Silkeborgvej, der i forvejen er stærkt belastet trafikalt?
“Det vil måske netop få nogle bilister til at vælge en anden vej. Mange tager en shortcut fra Stavtrup gennem Byleddet til Silkeborgvej, og det mener jeg også, at vi skal lægge en begrænsning på,” siger Keld Hvalsø.

Trinbræt til Brabrand

Politikeren vil derimod arbejde for at styrke den kollektive trafik.
“Vi skal have et trinbræt til Brabrand, så man kan komme til Aarhus Hovedbanegård på seks minutter. Det vil være en kæmpe fordel for mange Brabrandborgere,” siger den nyvalgte byrådspolitiker, der gør comeback efter at have siddet i byrådet fra 2001-09.
Dengang gjorde han også en indsats for trafikken.
“Dengang fik vi netop lavet kun ét spor på Edwin Rahrs Vej, og det har været rigtig godt for trafikken,” mener Keld Hvalsø.
LÆS OGSÅ: 26 personer snuppet i ny fartkontrol i Aarhus V
Også en kommende letbaneforbindelse til området skal styrkes.
“Som det ser ud på tegnebrættet lige nu, så er det en relativt langsom forbindelse med mange stop og sving, der kommer til Gellerup og Brabrand, og det skal vi have lavet om,” siger Keld Hvalsø.
Brabrandborgeren skal i de kommende fire år sidde i både Social- og Beskæftigelses- og Trafikudvalget.Publiceret 12 January 2018 08:00