Der kan opstå særdeles farlige situationer mellem bilister og letbanen. Foto: Byrd/Allan J. Kortsen

Der kan opstå særdeles farlige situationer mellem bilister og letbanen. Foto: Byrd/Allan J. Kortsen

Politiet:

For mange kører stadig ulovligt ved Mindet

Så længe tallet ikke er nul, er der for mange, der kører ulovligt ved Mindet, siger politiet

Af
Camilla Olesen

21. december satte Aarhus Kommune betonklodser op ved Mindet og Dokk1. I årets første uge skærpede Østjyllands Politi så sanktionerne mod de bilister, som vælger at trodse klodserne og indkørsel forbudt-skiltene.
Spørgsmålet er så, hvordan status er, efter en uge med skærpede sanktioner, hvor bilisterne, der overtræder reglerne får betinget frakendelse af kørekortet?
“Der er ingen tvivl om, at antallet af bilister, der kører fra Sydhavnsgade og op mod Europaplads er blevet væsentligt reduceret. Så det har hjulpet, men vi skal ned på nul for at sige det på godt gammeldags dansk,” siger Amrik Chadha, politikommissær i færdselspolitiet.
LÆS OGSÅ: Kaos-krydset: Ny rådmand går mod egne medarbejderes anbefalinger

Han har endnu ikke det præcise tal på, hvor mange bøder der er blevet udskrevet på stedet.

Intet at tage fejl af

Ifølge politikommissæren er der intet at tage fejl af, da man bliver mødt af ikke bare ét, men to indkørsel forbudt-skilte.
Der er følere i vejen, der er med til at gøre trafikken sikker i området, og de kommer ud af drift, hvis nogen kører mod kørselsretningen.
“Og det skaber de situationer, som vi meget gerne skulle undgå. Det er altså ikke for sjov det her. Letbanechaufføren har ikke en chance, hvis der kommer en bil ud foran den,” siger Amrik Chadha og pointerer, at Østjyllands Politi patruljerer i området på alle tider af døgnet.
LÆS OGSÅ: Politiet skærper tonen overfor bilister, der blæser på betonklodser i farligt kryds

“Da man tog teori, tror jeg, at det er indkørsel forbudt-skiltet, man husker bedst. Og hvis man som bilist alligevel vælger at køre videre, så er det bevidst, der er ikke noget at tage fejl af, og man skal følge reglerne dernede,” fastslår han.

Publiceret 12 January 2018 11:41