Der er stor forskel på, hvor meget køberne får i procentvis afslag på udbudsprisen, viser tal fra Boliga.

Der er stor forskel på, hvor meget køberne får i procentvis afslag på udbudsprisen, viser tal fra Boliga.

Så meget fik østjyderne i rabat på huset

I Norddjurs fik man hele 12 procent i gennemsnitligt afslag på udbudsprisen sidste år, mens man kun fik 4,7 procent i Aarhus

At sætte prisen på en bolig kan være en svær kunst. Og har man udbudt huset til en pris, der gør mægleren til den eneste besøgende, når man holder “åbent hus”, skal man nok forvente, at salgsprisen lander et stykke fra den, huset bliver sat til salg for.
Ser man på nedslaget - altså den procentvise forskel på den første udbudspris og salgsprisen - så er de generelt faldende, viser en ny opgørelse over hussalget i 2017 fra Boliga.
Der er godt nok en mindre stigning i det procentvise nedslag i Østjyllands to dyreste kommuner, Aarhus og Skanderborg. Det er dog stadig her - sammen med Favrskov Kommune - at der er mindst, procentvis forskel på den første udbudspris og den endelige salgspris.
“Aarhus er den store magnet, der trækker boligmarkedet op, så selvom nedslaget er steget en lille smule fra sidste år, så er det ikke i den høje ende sammenlignet med resten af området. Og på bundlinjen kan vi se, at der generelt bliver givet lavere nedslag, end der gjorde for et par år siden,” siger Christian Hilligsøe Heinig, cheføkonom i Realkredit Danmark.

Vær kritisk

På landsplan er nedslaget da også faldende - men selvom der efterhånden er kommet mere gang i boligmarkedet, så lander prisen stadig i gennemsnit 6,7 procent under den, som husene først blev sat til salg for.
Det skal man huske på, når man som potentiel køber kaster sig ud i den store kamp om drømmehuset:
“Som køber skal man forholde sig kritisk til prisen, for udbudsprisen er ikke altid den rigtige. Men har man fundet den rette bolig til ens behov og økonomi og har man en lang tidshorisont, skal man også overveje, om det er værd at skilles over ”mindre” beløb,” siger Christian Hilligsøe Heinig.

Nedslag 2017

Favrskov Kommune: -5,2%
Horsens Kommune: -6,2%
Norddjurs Kommune: -12,0%
Odder Kommune: -7,8%
Silkeborg Kommune: -6,4%
Skanderborg Kommune: -5,9%
Syddjurs Kommune: -8,4%
Aarhus Kommune: -4,7%

Publiceret 12 January 2018 14:00