Rådhussalen var fyldt, da borgmesteren traditionen tro afholdt Nytårsbriefing for byens erhvervsliv. Foto: Louise Nyvang Burmeister, Lokalavisen Aarhus

Rådhussalen var fyldt, da borgmesteren traditionen tro afholdt Nytårsbriefing for byens erhvervsliv. Foto: Louise Nyvang Burmeister, Lokalavisen Aarhus

Borgmesteren:

2017 viser, hvad vi kan, når vi står sammen

I 2017 blev der skabt rekordmange jobs i Aarhus. Borgmester Jacob Bundsgaard (S) opfordrer til at få endnu flere med i festen

Af
Louise Nyvang Burmeister

'Aar-some' stod der med store bogstaver på scenen, og man kunne et øjeblik tro, at Jacob Bundsgaard (S) i ren LEGO og Jørgen Vig Knudstorp-stil ville bryde ud i skønsang i bare begejstring over alt det, der gør byen 'awesome'.
Men det blev ved almindelig tale og masser af ros til de over 600 lyttende, aarhusianske erhvervsfolk i rådhussalen til nytårsbriefing 2018.
At 2017 på mange måder var et festår for Aarhus, fremgik tydeligt hele vejen igennem.
“2017 er et år, der viser, hvad vi kan, når vi står sammen. Jeg vil gerne takke byens erhvervsliv for at være med. I min bog er det også fremover en fælles opgave at få erhvervsliv og kulturliv til at spille endnu tættere sammen,” sagde borgmesteren.
LÆS OGSÅ: Rekordvækst: 6.265 nye arbejdspladser på ét år i Aarhus

2017 blev et rekordår for jobskabelsen i byen. I alt kom der 6.562 nye arbejdspladser til. I 2018 ønsker borgmesteren sig, at endnu flere kommer ind på arbejdsmarkedet.
“Vi skal have alle med. Også dem, der måske ikke lige har præcis den uddannelse, der kræves. Tag en ekstra praktikant ind. Kig en ekstra gang på den kandidat, I sidder overfor. Hjælp dem ud på arbejdsmarkedet. Det håber jeg, I er med på,” sagde borgmesteren.

Brug lufthavnen

Derudover benyttede han briefingen til at opfordre tilhørerne til at bruge Aarhus Lufthavn i højere grad.
“Jeg vil opfordre til, at man ikke slår autopiloten til, men overvejer om man kunne bruge Aarhus Lufthavn, når medarbejdere rejser ud,” lød det fra byens chef.
LÆS OGSÅ: Erhvervslivets pinger og politikere til nytårsbriefing på rådhuset

Aarhus Lufthavn barsler med at åbne nye ruter til store europæiske byer i 2018, og en større ombygning af murstenene i Tirstrup er ligeledes på vej.
Aarhus Byråd har i 2017 afsat over en milliard kroner til infrastruktur frem mod 2021.
I den forbindelse nævnte borgmesteren også Bering-Beder-vejen, og da han også var 'nødt til at nævne letbanen', udløste det spredte grin.
“Det kørte ikke på skinner i hele 2017, og det var ikke et specielt kønt forløb. Men næsten som et eventyr, lykkedes det til sidst,” lød det fra Jacob Bundsgaard.
 

Publiceret 11 January 2018 09:15