Keld Hvalsø

Keld Hvalsø

"Byg ny skole i Gellerup - det var en fejl at nedrive Nordgårdskolen"

Nordgårdskolen skulle aldrig være revet ned, mener politiker

Af
Af Louise N. Burmeister

Nordgårdskolen skulle aldrig have været revet ned.
Det mener det nyvalgte medlem af Aarhus Byråd Keld Hvalsø (EL).
Han vil arbejde for at få en skole til Gellerup igen. Ifølge politikeren er en skole afgørende for at få et velfungerende område.
LÆS OGSÅ: Ild i flamingoplader gav kæmpe røgsky over Aarhus
“Det er enormt vigtigt for sammenhængskraften i et lokalområde, at der er en skole, og at der er god og tryg adgang til den. Det er børnene, der optager familierne, og det er det, man mødes om. Derfor mener jeg, man skal have en skole i Gellerup igen,” siger Keld Hvalsø.
 

Skal ikke sendes ud af bydelen

Den 53-årige politiker vil i sin kommende byrådsperiode kæmpe for at vende udviklingen i Gellerup, som han ser som et af de vigtigste indsatsområder i det vestlige Aarhus.
“Det er vigtigt, at børnene får en normal skolegang og ikke skal sendes til naboskoler eller til den anden ende af byen,” mener Keld Hvalsø. 
Han er ikke bekymret for at få en skole med 100 procent tosprogede elever, som Nordgårdskolen havde, da den blev lukket i 2008:
“Jeg er ikke nervøs for, om eleverne har den ene eller anden etniske baggrund, men om det er mennesker, der klarer sig godt. Det giver vi dem mulighed for ved at gøre dem til en del af samfundet.”
 

Publiceret 11 January 2018 07:00