Bispehaven er et af de 10 identificerede boligområder med mange socialt udsatte.

Bispehaven er et af de 10 identificerede boligområder med mange socialt udsatte.

Aarhus-gymnasier enige om ny fordeling af socialt udsatte elever

Prioritering skal give mere ensartet elevsammensætning, siger rektor

Samtlige gymnasierektorer i Østjylland er sammen med Region Midtjylland blevet enig om at justere sidste års fordelingsregler, som gælder særligt for gymnasierne i Aarhus by.
Justeringen af elevfordelingen på gymnasierne betyder, at ansøgere fra socialt udsatte og uddannelsesfremmede områder i Aarhus bliver jævnt fordelt på de syv gymnasier i byen.
Det drejer sig om ti boligområder i byen (se kort nederst), som har mindst 1.000 beboere, og hvor mindst 40 procent af beboerne mellem 18-64 år er uden for arbejdsmarkedet, oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.
i 2017 kom 8,5 procent af STX-ansøgerne til de syv Aarhus-gymnasier fra disse områder. Målet i år er at fordele ansøgerne jævnt mellem gymnasierne, så gymnasierne er fælles om at sikre dem den bedst mulige studentereksamen.
"Det bliver ikke sådan, at vores elever skal busses på tværs af Aarhus. Det er vigtigt, at de unge grundigt overvejer, hvilke gymnasier de prioriterer, og at de også søger det nærmeste gymnasium. Så kan flest muligt få prioriteterne opfyldt, og vi håber, at det her giver en mere ensartet elevsammensætning skolerne imellem," siger formand for Region Midtjyllands "Fordelingsudvalg ØST" og rektor på Århus Statsgymnasium, Dorte Fristrup.
dp

Fakta:

  • I 2017 søgte 1.940 unge ind på STX på de syv gymnasier i Aarhus by. 162 af de unge var fra de 10 særlige boligområder.
  • De syv gymnasier er: Langkær Gymnasium, Viby Gymnasium og HF, Aarhus Katedralskole, Marselisborg Gymnasium, Egaa Gymnasium, Risskov Gymnasium og Århus Statsgymnasium.
  • De 10 "kombinerede udlejningsområder" er:
    Gellerupparken/Toveshøj, Bispehaven, Håndværkerparken, Skovgårdsparken, Langkærparken, Trigeparken, Rosenhøj, Frydenlund, Vorrevangen og Vejlby Vest.

Publiceret 11 January 2018 16:00