Officielt:

Reuse flyttes til sydhavnen og får støtte i syv år

Populær genbrugsstation overgår fra projekt til drift og rykkes væk fra Godsbanen

Siden april 2015 har den gentænkte genbrugsstation Reuse haft til huse på arealerne ved Godsbanen.
Der har hele tiden været tale om et midlertidigt projekt, da området ved Godsbanen skal udvikles og bebygges. Men genbrugsprojektet, hvor borgere kan give og tage genbrug, og som underviser skolebørn i genanvendelse, har været så stor en succes, at såvel borgere som politikere har ytret ønske om at Reuse skulle fortsætte.
Og det bliver tilfældet. Det blev besluttet af Aarhus Byråd onsdag aften.
Reuse etableres på Sydhavnen i en syv-årig periode fra medio 2018 til og med 2024 og overgår fra projekt til drift med et budget på 2,7 millioner kroner om året.
Derudover blev en anlægsbevilling på fire millioner kroner, som skal bruges på flytningen og klargøringen på Sydhavnen, godkendt.
LÆS OGSÅ: Rådmand vil flytte REUSE til Sydhavnen

Reuses nye lokation bliver på hjørnet af Jægergårdsgade og Sydhavnsgade.

Alle partier, der tog ordet i byrådssalen, roste Reuse for de resultater, man har opnået - heriblandt at formå at recirkulere over halvdelen af det storskrald, der er modtaget på stationen.
"Det er imponerende resultater, Reuse har opnået. Det er et stort aktiv, som vi selvfølgelig skal bevare," sagde Mette Bjerre, SF.
Venstre var som det eneste parti imod etableringen, da partiet mener, at genbrugsstationen er konkurrenceforvridende, og at pengene er bedre brugt på bedre renovation i byen.
Dansk Folkepartis Jette Skive roste også Reuse, men havde en enkelt bemærkning til navnet.
"Vi er trætte af det popsmarte navn. Hvorfor kalder man det ikke bare genbrug i stedet," spurgte hun ud i salen uden at få svar.

Publiceret 10 January 2018 17:20