Chefredaktørens klumme:

Af hjertet tak, lærere i Aarhus

2. januar mødte børnene igen ind på byens skoler efter en god juleferie.
Jeg har fire børn på to af byens skoler. Tre af dem går på Virupskolen i Hjortshøj og et af dem på Frederiksbjerg Skole i midtbyen. Klassetrinnene spænder fra børnehaveklassen til 9. klasse. Og selvom de var trætte, da de skulle op den 2. januar og i skole igen, så var det heller ikke værre, end at de også glædede sig til at komme i skole igen.
Naturligvis på grund af kammeraterne - men også på grund af lærerne på skolerne. For er der én faktor, der er altafgørende for at skabe nogle gode rammer for vores børns dagligdag på byens skoler, så er det de engagerede lærere.
LÆS OGSÅ: SE KORTET: Så utilfredse er de aarhusianske skoleelever med toiletterne
Og jeg er fuld af beundring over engagementet hos alle de lærere, jeg møder på mine børns skoler. De er med til at skabe en tryg hverdag, hvor børnene har lyst til at dyrke det faglige og mod til at lære det sociale.
Jeg tror ikke, det altid er lige nemt at være lærer på byens skoler - af mange forskellige årsager. Nogle steder kræves det, at lærerne investerer flere personlige ressourcer i børnenes trivsel end andre steder. Andre steder igen kan ressourcestærke curlingforældres store engagement i eget barns trivsel på skolen hive fokus fra arbejdet med at løfte en hel klasse.
Men lige meget hvilken udfordring, jeg kan observere, at mine børns lærere er udsat for, så er de ukueligt engagerede i børnene. De vil af hjertets lyst gerne have dem allesammen med. De knokler for at rumme de endog meget store klasser, og de knokler for at favne alle de individuelle behov, vores børn har.
LÆS OGSÅ: Nyt udspil: S vil fjerne tests og give skoler mere frihed
De motiveres af at skabe udvikling og se vores børns potentiale blive foldet ud. Hvad enten det handler om at få den mindste datter i børnhaveklassen klædt på til overhovedet at gå i skole og lære, hvordan det er, eller det er den store knægt i niende klasse, der skal forstå, at han allerede nu skal forberede sig på en hård tid på Egaa Gymnasium, så er lærerne der og favner dem. Det kræver næsten overnaturlige evner.
Derfor - af hjertet tak til alle de lærere i Aarhus, der hver dag gør en kæmpe indsats for at skabe rammerne, så vores børn kan folde sig ud og blive hele mennesker og gå fremtiden sikkert i møde.

Med venlig hilsen
Claus Krogh
Ansvarshavende chefredaktør

Publiceret 10 January 2018 06:00