Århus Akademi satser på e-sport

Fra skoleåret august 2018 kan man læse en HF med e-sport

Hvis der er en sportsgren, der vinder indpas i stor stil i såvel Danmark som verden i disse år, så er det e-sport.
De store turneringer, hvor der er milliongevinster på højkant, bliver sendt live til mange millioner seere verden over, og i vores egen lille andedam i Danmark har vi flere professionelle hold med i verdenstoppen.
Flere og flere ungdomsuddannelsesinstitutioner er derfor begyndt at tilbyde elever at dyrke e-sport, og nu hopper Århus Akademi med på vognen.
Fra august 2018 får nye HF-elever mulighed for at dyrke interessen for e-sport i Aarhus samtidig med, at de tager en gymnasial ungdomsuddannelse, oplyser Århus Akademi i en pressemeddelelse. 
LÆS OGSÅ: AGF ind i esport: Laver hold sammen med aarhusiansk it-gigant
Kommende elever, der vælger HF-fagpakken 'IT & eSport', vil en-to eftermiddage om ugen kunne få undervisning i populære spil og i forskellige aspekter af e-sport.
Institutionen samarbejder med tidligere spillere på højt plan, som vil stå for undervisningen og elevernes deltagelse i turneringer og events.
Undervisningen har - ud over spilfærdigheder - fokus på kompetencer som koncentration, samarbejde, kommunikation, planlægning og etik på nettet.
Fagpakken henvender sig især til unge, der overvejer en videregående uddannelse inden for it, web og medier, lyder det fra skolen. 
Man kan få meget mere at vide om det nye tilbud til åbent hus på Århus Akademi torsdag den 18. januar klokken 19.30 eller lørdag den 20. januar klokken 10.00 -13.00.
dp

Publiceret 08 January 2018 14:49