Anette Poulsen er blevet formand for tvangsfjernelsesudvalget i Aarhus Kommune. En post hun ser meget frem til. Arkivfoto

Anette Poulsen er blevet formand for tvangsfjernelsesudvalget i Aarhus Kommune. En post hun ser meget frem til. Arkivfoto

Socialdemokrat vil kæmpe for en cykelsti i Aarhus Syd

Socialdemokraternes Anette Poulsen hitter i sydbyen

Af
Camilla Olesen

Med 50 procent flere stemmer end ved valget for fire år siden, strøg socialdemokraternes Anette Poulsen ind på en sikker byrådsstol.
Hun er tilsyneladende blevet en populær kvinde i sydbyen.
“Jeg har fået fat i Solbjerg denne gang. Faktisk har jeg fået personlige stemmer over hele kommunen undtagen i Borum Forsamlingshus. Jeg har også haft en pæn fremgang i Beder, så jeg er meget tilfreds. Jeg er selvfølgelig nok blevet mere kendt, efter at have været med i byrådet, men jeg har også virkelig kæmpet for at komme i dialog med borgerne under valgkampen,” siger Anette Poulsen, der bor med sin mand i Mårslet.
LÆS OGSÅ: S udpeger to kvinder som udvalgsformænd
Derfor havde hun også hjertebanken og var spændt, da borgmester Jacob Bundsgaard (S) læste de nye byrødders navne op i byrådssalen dagen efter valget.
“Vi ved jo ikke, om vi er købte eller solgte, når vi står der. Denne gang startede Jacob Bundsgaard bagfra, og jeg var nervøs, for jeg ville jo gerne nævnes så sent som muligt, for det betød, at jeg havde fået mange stemmer, men jeg var også bange for slet ikke at blive nævnt. Min mand sad derhjemme og hørte det i radioen, og han var også spændt. Heldigvis kom jeg ind,” siger Anette Poulsen.

En cykelsti til sydbyen

Efter at hun har sikret sig fire år mere i byrådet, har hun da også nogle klare mål for, hvad hun vil kæmpe for.
“Vi skal have en cykelsti mellem Solbjerg og Tranbjerg. Jeg fornemmer, at borgerne vil cykle fra Solbjerg til Tranbjerg for at tage letbanen, når den kommer til at køre der, for der er dårlige busforbindelser fra Solbjerg - noget, der også skal kigges på,” siger Anette Poulsen, der er blevet formand for tvangsfjernelsesudvalget.
En post, hun glæder sig meget til.
“Det er en rigtig vigtig opgave. Det handler om børns fremtid, og at sørge for det bedste for dem. Det er hårdt at se børn, der ikke trives, og det kan være svært at finde ud af, hvad der er det rigtige for børnene, men vi sidder to politikere, to børnepsykologer og en dommer, så der er heldigvis god, kvalificeret hjælp til at træffe de rigtige beslutninger,” siger Anette Poulsen, der også er blevet næstformand for sociale forhold- og beskæftigelsesudvalget.
Her vil hun arbejde for, at de hjemløse får bedre vilkår i Aarhus. Hun mener ikke, at vi som kommune er dygtig nok til at håndtere de udsatte.
LÆS OGSÅ: Ny politiker: Løb og gåture er nødvendige 
“Jeg synes, at vi skal søge inspiration i Odense, hvor man har kørt efter princippet 'first housing.' Det betyder, at det handler om, at man skal finde en permanent bolig til de hjemløse, og så skal de hjælpes videre derfra,” mener Anette Poulsen og fortsætter:
“Det kræver også, at vi får bygget nogle boliger i Aarhus, der er til at betale, og de skal også ligge inden for Ringgaden. Lejepriserne er for dyre i Aarhus, og jeg er sikker på, at det er med til, at antallet af hjemløse er steget de senere år,” siger hun.
Helt lokalt i Mårslet er hun en del af fællesrådet, og hun vil gøre, hvad hun kan for at få byens centrum gjort mere indbydende og spændende, så der kan komme noget mere liv omkring torvet ved SuperBrugsen.
“Jeg kan være med til at skubbe på, og jeg synes, Mårslet har fortjent et bedre centrum-liv,” konstaterer hun.

Publiceret 07 January 2018 08:45