Lokalavisen Aarhus’ journalistpraktikant, Martin Jørgensen, skal løbe Aarhus City Halvmarathon, og det vil han skrive en klumme om. Her ses han på Frederiks Allé, hvor løbets start og afslutning finder sted.

Lokalavisen Aarhus’ journalistpraktikant, Martin Jørgensen, skal løbe Aarhus City Halvmarathon, og det vil han skrive en klumme om. Her ses han på Frederiks Allé, hvor løbets start og afslutning finder sted.

Praktikantens vej mod de 21,0975 kilometer

Lokalavisen Aarhus’ journalistpraktikant, Martin Jørgensen, har sat sig et mål. Han skal løbe et halvmaraton

Af
Af Martin Jørgensen

Jeg skal løbe et halvmaraton. Bestseller Aarhus City Halvmarathon 2018.
Ovenstående sætning lader vi lige stå for sig selv. Bare at skrive det føles uvirkeligt. Jeg kan ikke engang gå op til min lejlighed på 2. sal, uden at min puls kommer på overarbejde.
Hvis jeg fik en femmer for hver gang, at jeg blev konfronteret med min kritiske fysiske tilstand, så ville mine lommer rasle med de store sølvmønter. Og det er da pisseirriterende.
LÆS OGSÅ: Tusindvis af løbere og musikgæster kolliderer
For jeg er jo godt klar over det. Det ligner, at jeg har hold kæft-bolsjer i kinderne, og folderne på maven har efterhånden deres helt eget liv.
Det eneste maraton, jeg har præsteret at gennemføre, er et Game of Thrones-maraton. Men det har jeg til gengæld også gjort tre gange uden problemer.
Som I kan læse, så står det ret skidt til. Det er faktisk gået ned ad bakke med min kondition de seneste år, men nu skal det være slut. Jeg har ramt bunden, og nu skal jeg i form, for jeg skal ikke gå med titlen '25, fed og færdig'.
Der er stadig halvanden uges tid til, at min slatne vinterkrop skal tildækkes af kilovis kanel i anledningen af den første milepæl, men alligevel frygter jeg for det skarpe hjørne.
For min fysiske formåen er ikke, hvad den har været. Langt fra. Tro det eller ej, men jeg var faktisk i kongeform, inden gymnasiefester, byture og tømmermændsmad væltede ind og blev en fast bestanddel af min hverdag.
LÆS OGSÅ: Bestseller Aarhus City Halvmaraton slår deltagerrekord 
Men min øgede kropsvægt er ikke det største problem. Jo, jeg vil da gerne smide nogle kilo, og det er da en skøn bonus at få, når først jeg får nogle kilometer i benene.
Det vigtigste er dog at undgå at blive ham, der ikke kan noget fysisk. For det betyder meget for mig at kunne det.
Det er så småt begyndt at gå op for mig, hvad der skal ske med mit liv på mange punkter. Og omvendt; hvad der ikke skal ske med mit liv.
Jeg skal ikke fortsætte denne stil, og jeg ved udmærket godt, hvordan jeg får det vendt. Det kræver hårdt arbejde flere gange om ugen. Det lyder måske ikke sådan, men jeg var faktisk en habil fodboldspiller for år tilbage, og sport har i det hele taget altid været en stor del af mit liv. Min krop fortæller mig desværre, at det har været knap så meget de seneste år.
Men hvordan får jeg alt til at gå op i en højere enhed i en hverdag, der i forvejen er forholdsvis presset?
Til dagligt er jeg fodboldtræner for et hold i Serie 3, og det skal jeg fortsætte med. Derudover skal jeg fortsætte fuldtidsarbejdet på Lokalavisen samt passe og pleje mit sociale liv, hvor der stadig skal være tid til at se kæreste og venner.
LÆS OGSÅ: Maraton-reportage: 2-0 til Aarhus
Den store oplevelse, der følger med, når man løber det populære halvmaraton skulle angiveligt være helt fantastisk, lyder det fra min jubeloptimist af en kollega her på redaktionen.
“Det kan du sagtens klare, Martin. Det bliver intet problem,” gentager han, mens jeg ikke aner, hvad det er, jeg egentlig har sagt ja til.
Men det skal ske. Og denne første klumme er startskuddet til et projekt, der starter på min 25 års fødselsdag og slutter, når jeg krydser stregen 24. juni.
I de næste måneder kan I læse om min træning og de personer, som kommer til at være en del af det.

Publiceret 07 January 2018 10:45