Nu har butikken LilleStorm i Klostergade åbent på daglig basis. Kristian Dreinø (til højre) og Freddy Møller Andersen (til venstre) står bag de prisvindende, pædagogiske spil som kan købes i butikken.

Nu har butikken LilleStorm i Klostergade åbent på daglig basis. Kristian Dreinø (til højre) og Freddy Møller Andersen (til venstre) står bag de prisvindende, pædagogiske spil som kan købes i butikken.

LilleStorm lærer børn om pottetræning og døden

Udviklerne bag det populære brætspil LilleStorm holder nu butikken af samme navn åben på daglig basis – ”Kom ind til en snak og oplev vores spil,” lyder opfordringen

Af
Af Eva Lund Sørensen

Det emmer af kreativitet og leg i den lille, hyggelige butik LilleStorm i Klostergade, hvor hylderne er proppet med farvestrålende spil fra gulv til loft.
Udviklerne af børnespillet LilleStorm glæder sig til at vise de mange forskellige spil frem til de, som har interesse.
”Børn er meget velkomne her,” fortæller udvikleren Kristian Dreinø og peger på små stole og borde, som er i øjenhøjde med LilleStorms målgruppe fra to år og op.
LÆS OGSÅ: Sangaften på Fairbar: Højskolesangbogen er et evigt hit 
”Spillene handler om at give barnet mulighed for at forstå sin omverden,” konstaterer udvikleren, der sammen med sin makker Freddy Møller Andersen står bag det visuelle spil.
Og fordi spillet netop fokuserer på det visuelle, giver det god mening, at det nu er muligt at gå ind fra gaden og opleve brætspillene fysisk.
Kristian Dreinø og Freddy Møller Andersen, der sammen ejer firmaet Four Esses, som bygger på social forståelse, samarbejde, samvær og sjov, har i 20 år udviklet flere prisvindende spil, der tager afsæt i barnets måde at lære og forstå på.
Små børn opfatter nemlig omverdenen i brudstykker og har begrænset tidsfornemmelse. Derfor er LilleStorm designet til at give børn en grundlæggende og konkret forståelse af livet her og nu - lige fra pottetræning til det mere abstrakte som døden.
Derved lærer børnene at sætte ord på deres egen hverdag, og det er noget, som er med til at fremme både læring og trivsel.
LÆS OGSÅ: Flere skal slå alarm: For mange børn lever i misbrug
”Børn strukturerer ikke beskeder, på samme måde som voksne gør,” forklarer Kristian Dreinø og fortæller, at der derfor hurtigt kan opstå misforståelser imellem barnet og den voksne.
”'Ryd op på dit værelse, og så kan du få lov til at se TV' kan en klassisk besked fra forælderen lyde, og det kan medføre problemer, fordi det sidste man fortæller et barn, ofte er det første, barnet gør,” siger Kristian Dreinø.
Af samme grund er spillet også egnet til forældre, der gerne vil forstå deres børn bedre.
”Jeg tør godt love, at du får et gladere og mindre usikkert barn,” smiler udvikleren.
Spilserien LilleStorm sælges i mere end 25 lande. Det nyeste spil ”LilleStorm på besøg” er nomineret til Årets Spil i Danmark og kan selvfølgelig købes i butikken i Klostergade.

Publiceret 07 January 2018 10:30