Projektet strækker sig over seks træninger i januar-måned med et afsluttende træningspas, hvor forældrene er inviteret med.

Projektet strækker sig over seks træninger i januar-måned med et afsluttende træningspas, hvor forældrene er inviteret med.

Brabrand-projekt:

Badminton skal introducere minoriteter til foreningslivet

Det danske foreningsliv kan fra 10. januar opleves i Brabrand Badmintonkub

Af
Af Martin Jørgensen

Nikolai Toft og Rasmus Tran, begge bosat i Aarhus C, har sat sig for at starte et inklusionsprojekt med udgangspunkt i badminton.
I samarbejde med Jesper Fauerskov, badmintonkonsulent i DGI-Østjylland, og Brabrand Badmintonklub vil de fra 10. januar introducere det danske foreningsliv for etniske minoriteter.
LÆS OGSÅ: Aarhusiansk danmarksmester imponerer landstræner
“For mange drenge og mænd er det fodbolden, der er magneten til det danske foreningsliv for etniske minoriteter. Vi vil gerne prøve noget nyt, og derfor synes vi, at badminton kunne være en rigtig god idé,” siger Nikolai Toft, der lige har færdiggjort sit speciale ved Aarhus Universitet, som handlede om integration gennem etniske minoritetsforeninger.
“Det er især piger, der er mindre repræsenteret, viser litteraturen, så derfor vil vi meget gerne tilbyde dem en mulighed for at opleve foreningslivet,” siger den 26-årige Nikolai Toft, der er ansvarlig for projektet, der strækker sig over seks events indtil 25. januar.
“Det kommer til at foregå på den måde, at vi mødes en halv time inden træningsstarten for at overvære de andre hold, der træner, så børnene får en fornemmelse for, hvad det vil sige at være i en forening og gå til badminton,” siger Nikolai Toft, der samtidig fortæller, at målgruppen er børn mellem ni og 15, men skulle der være nogle på otte og 16, så går det nok alligevel, tilføjer han.

Målrettet træning

RSL og Forza er sponsorer til projektet, og de bidrager med udstyr og tøj, som kommer til at være ganske gratis for de deltagende, der kommer vidt omkring inden for sporten.
“Det kommer til at være badmintonrelevant træning, hvor vi har fokus på, blandt andet, fodarbejdet. Men hvis der er nogen, der ikke er vant til at spille, så får de også mulighed for at slå bolde til hinanden,” siger Nikolai Toft og uddyber:
“Vi begynder at planlægge træningen, så snart vi har et kendskab til målgruppen og hvilke evner, de besidder.”
LÆS OGSÅ: Badmintonkomet: Jeg skal bare ud at sparke røv
De seks events afsluttes ved, at forældrene bliver inviteret ud, fordi netop opbakning fra forældrene har stor betydning.
“Det har vist sig, at det manglende kendskab hos forældrene er med til at skabe et problem. Lige netop derfor informerer vi om, hvilke muligheder, man har for at tilmelde sig og hvad der er af økonomiske muligheder,” siger Nikolai Toft og nævner Aarhus Kommunes tilbud om fritidspas som et alternativ til ressourcesvage familier.
Inden projektet skydes i gang skal de to unge Aarhus-mænd rundt på diverse institutioner og informere om, hvad de kan tilbyde til børn og unge.
“Det bliver super spændende at se, hvordan det kommer til at gå. Det er et erfaringsprojekt, som ingen af os har lavet før, men vi håber det kan laves endnu større, så det på sigt også kan tilbydes til flygtninge og asylansøgere.”

Publiceret 06 January 2018 11:00