Rabih Azad-Ahmad fik 580 flere personlige stemmer ved kommunalvalget i 2017, end det var tilfældet i 2013.

Rabih Azad-Ahmad fik 580 flere personlige stemmer ved kommunalvalget i 2017, end det var tilfældet i 2013.

Synlighed gav de radikales frontmand et glimrende valg

Rabih Azad-Ahmad fra de radikale oplevede stemme-boom i forhold til 2013

Af
Af Martin Jørgensen

Det kom nok ikke som den store overraskelse for nogen, at Rabih Azad-Ahmad ville blive genvalgt til byrådet til kommunalvalget 21. november.
Med 2.628 stemmer var han da også den kandidat fra Radikale Venstre, der sikrede sig flest personlige stemmer.
LÆS OGSÅ: Sports- og kulturcampus: Sådan ser Gellerups nye samlingssted ud
“Jeg havde faktisk ikke tænkt så meget over de personlige stemmer. Jeg er gået til valg med et håb om, at Radikale Venstre skulle holde antallet af mandater. Det gik fint i 2013, og det gjorde det også denne gang,” siger rådmanden for Kultur og Borgerservice og tilføjer:
“Vi var jo tæt på det tredje mandat og var kun 900 stemmer fra. Vi har aldrig haft tre mandater, men denne gang var vi meget tæt på, og det er vi tilfredse med.”

En spændende valgkamp

Der har været endnu flere vælgermøde i kalenderen dette år, end det var tilfældet for fire år siden.
Ligeså har det været mere intensivt, fortæller Rabih Azad-Ahmad, der også har set sociale medier som en ny og vigtig del af valgkampen.
“Det blev også brugt i 2013, men det er blevet endnu mere udbredt i år, også for mig selv. Det er bare nutidens kanal at kommunikere på,” siger den 41-årige politiker, som i år fik 580 flere personlige stemmer end i 2013.
LÆS OGSÅ: Salling donerer 25 millioner kroner til nyt projekt i Gellerup 
“Jeg tror, at jeg har oplevet en stigning i antallet af personlige stemmer, fordi jeg har været endnu mere ude at snakke med borgerne. Derudover tror jeg, at jeg som rådmand og med Aarhus som europæisk kulturhovedstad har markeret mig ekstra meget,” siger Rabih Azad-Ahmad, der også nævner de mange ting, som han har fået igennem som et plus, heriblandt fritidspas, økonomisk løft til idrætsfaciliteter og sikring af midler til kulturinstitutioner.

Rabihs fokus

De mange stemmer forpligter, og det ved politikeren godt. Rabih Azad-Ahmad vil da også kæmpe for at sætte fokus på flere ting i den kommende byrådsperiode.
“Jeg har meget fokus på at skaffe flere penge til socialt udsatte, sikre færre hjemløse i Aarhus og sørge for flere penge til psykisk syge og voksne med handicap. Derudover vil jeg sikre endnu flere penge til idrætsfaciliteter, for der mangler stadig kunstgræsbaner og idrætshaller i kommunen.”
LÆS OGSÅ: Mød byens spidskandidater: Dokk1 er et fantastisk sted
Rabih Azad-Ahmad har selv adresse i Tilst, og han har da også en række lokale fokuspunkter, han brænder for.
“For mig handler det meget om at få mennesker ud i sunde fællesskaber, og det gør man, blandt andet, ved at sikre endnu bedre skoler, og ved at sikre, at det ikke er afgørende, om man hedder Mohammed eller Morten,” fortæller rådmanden og uddyber:
“Alle børn skal have gode muligheder fra starten. Det kan ikke være rigtigt, at børns adresse skal afgøre deres fremtid. Børn i Gellerup har lige så meget ret til gode muligheder som børn i Åbyhøj.”

Publiceret 06 January 2018 11:30