Restaurant Ombord i Aarhus. Foto: Aarhus Update

Restaurant Ombord i Aarhus. Foto: Aarhus Update

Madanmeldelse:

Ombord i en overraskende god brunch

Af
Af Jan L. Pedersen

Aarhus Update

Brunch er ofte en tam omgang. Begrebet er også noget fluffy, og bliver brugt om det vi spiser mellem klokken 9 og 15. Personligt er jeg ikke den store brunch-fan. Men jeg må ærligt indrømme, at der er nogle, som laver en spændende og velsmagende brunch. En af de restauranter, jeg har undertippet, viste sig at være helt forrygende god.
LÆS OGSÅ: Guide: Her får du en anstændig brunch
Det er Restaurant Ombord i Jægergårdsgade, som skiller sig ud. På den gode måde, vel at mærke. Deres brunch koster 250 kroner inklusiv Cava, juice, kaffe, te og et væld af hjemmelavet mad. Det vel at mærke ad libitum.

Tiden står stille her

Ombord var før RarBar, som var en café. Nu er det en restaurant. Hyggen fra caféens tid er der stadigvæk. Indretningen er blevet mere cool. Betjeningen er også opgraderet. Det samme med maden, vinen og kaffen. Der er to seatings - klokken 10 og 12 - hver lørdag og søndag og i alt plads til 50 gæster på Ombord.
LÆS OGSÅ: Varna Palæet - toppen af brunch-poppen
Der var fuldt hus på Ombord denne lørdag, vi var forbi. Men der går folk, og der kommer mange ind fra gaden, så der er udskiftning i besætningen.

Fuld hus hos Restaurant Ombord i Jægergårdsgade. Foto: Aarhus Update

Fuld hus hos Restaurant Ombord i Jægergårdsgade. Foto: Aarhus Update

Cava ad libitum

En kande kaffe og kopper kom på bordet. Resten var selvbetjening. På baren stod Cava fra Segura Viudas. En helt igennem fyldig og tør Cava, som smagte godt. Glasset kunne fyldes, alt det man ville. Betjeningen var opmærksom og kom løbende med nye kander kaffe og fyldte også op med Cava. God service. Ud over kaffe og Cava var der hjemmelavet saft - hyldeblomst var det i lørdags. Hatten af for det.

Cava hos Restaurant Ombord. Foto: Aarhus Update

Cava hos Restaurant Ombord. Foto: Aarhus Update

Vi blev ikke tacklet ved bordet

Maden står ved baren og ved vinduet. Her er fin plads, og vi slap uden om den type, som tackler en, for at få først og mest at spise. Der er et midaldrende gymnasielærerpar, som ikke kunne få nok for pengene, men de fik lov til at læsse deres tallerkener i fred og ro. Noget, som Restaurant Ombord skal have ros for, er deres små tallerkener.
LÆS OGSÅ: Casablanca Crunch - value for money
De gør, at man slipper for at blande alt muligt sammen. Så hellere bruge flere tallerkener. Tjenerne var gode til at tage de tomme tallerkener.

Baren hos Ombord. Foto: Aarhus Update

Baren hos Ombord. Foto: Aarhus Update

Noget for enhver smag

Der var meget på buffeten. Intet manglede. Der blev løbende fyldt op og tørret af, så det hele tiden så indbydende ud. Køkkenchefen selv var forbi for at se, om alt var i orden. Vi startede med skyr med bær og hjemmelavet müsli samt chiagrød med mandler og tørrede æbler. Af brød var der rugbrød og to slags hvidt brød. Alt hjemmebagt - selvfølgelig! Det var frisk og lækkert.

Bedste laks i ualmindelig lang tid

Gravad laks med rævesauce. Oldschool på bedste vis. Mør som smør. Den var rimmet mere end normalt, hvilket giver bedre smag og mere fast kød. De tykke skiver var de bedste, jeg har smagt i meget lang tid. Ud over det var der rilette på svin med syltede rødløg. Blød i konsistensen. Måske lidt for blød. Sennepskorn og krydderurter bankede smagen opad.

Laks. Restaurant Ombord.Foto: Aarhus Update

Laks. Restaurant Ombord.Foto: Aarhus Update

Lun tærte med yoghurt

Æg og bacon hører sig til, når vi snakker om brunch. Her var det røræg med tørsaltet bacon. Dejlig sprødt bacon. Også en grøntsagstærte var at finde på buffeten. Denne var med broccoli og løg. Tærten var lun. Lidt fersk i det, men en grøn yoghurt kunne tilføjes, og det gav en god syre til. Der var tre forskellige slags pålæg. Skinke, chorizo og parmaskinke var dagens udvalg. Intet kritik af det.

Æg og tørsaltet bacon. Restaurant Ombord. Foto: Aarhus Update

Æg og tørsaltet bacon. Restaurant Ombord. Foto: Aarhus Update

Let hønsesalat

På brødet kom der nu hønsesalat. Meget frisk salat med plukket høns og godt med urter. Den var let og velsmagende. Intet andet end ros er der at sige her. Ostene var fra Arla Unika. Her var de sikre og dyre oste, Sirius og Gammel Knas. Ret godt valg hos mig. Der var solbær- og æblemarmelade med rabarber. Ikke for søde, men med masser af frugt. Hjemmelavede marmelader er bare bedst, når de er lavet ordentligt. Og det var de her.

Arla Unika oste. Foto: Aarhus Update

Arla Unika oste. Foto: Aarhus Update

Desserten

Vi sluttede af med det søde. Pandekager med ahornsirup, små smørcroissanter, dagens kage og chokoladefontæne hvori der kunne dyppes marshmallows. Det sidste var en sjov gimmick, som specielt børnene var vilde med. De hjemmebagte croissanter var overraskende lækre og sprøde.

Hjemmebagte croissanter. Foto: Aarhus Update

Hjemmebagte croissanter. Foto: Aarhus Update

Vores mening

Om det mere er frokost end brunch er en smagssag. Kald det, hvad du vil. Men brunchen på Ombord er efter min overbevisning klart blandt de bedste i Aarhus. Til prisen, 250 kroner, er der en sjælden value for money. At jeg har overset Ombord er min egen fejl. De gør det knaldhamrende godt, og fortjener ros. Deres brunch er ubetinget den bedste på Frederiksbjerg og i top 3 i Aarhus. Ingen tvivl. En kæmpe anbefaling er kun på sin plads. Også selvom du ikke er den typiske brunch-gæst, vil jeg påstå, at du bliver tilfreds på Restaurant Ombord.Restaurant Ombord

Jægergårdsgade 71
8000 Aarhus C

Publiceret 05 January 2018 14:00