Rådmand:

"Jeg vil ikke presse familier til Gellerup"

Thomas Medom (SF) vil ikke presse børnefamilier til Gellerup for at ændre på etnicitetssammensætningen

Af
Louise Nyvang Burmeister

Langt størstedelen af børnene i daginstitutionen Væksthuset på Jettesvej 10 i Gellerup har anden etnisk baggrund end dansk.
Det fortæller rådmand for Børn og Unge Thomas Medom (SF) til Lokalavisen Aarhus. Til trods for at målet med at bygge institutionen, der stod færdig i sommeren 2016, var at tiltrække børn fra hele Aarhus.
LÆS OGSÅ: Ny daginstitution i Gellerup: Væksthuset skal få børn til at spire
"Det var en urealistisk ambition, som min forgænger (tidligere rådmand Bünyamin Simsek (V), red.) havde. Jeg har aldrig troet, at man kan få familier til at pendle til Gellerup for at aflevere deres børn. Og jeg vil ikke presse familier til at bruge en institution, der ligger langt væk. Det er ikke fair. Som børnefamilie tror jeg tværtimod, at man er meget glad for at kunne få passet sine børn i sit nærområde," siger Thomas Medom (SF).
Ifølge Aarhus Kommune har blot en håndfuld ud af Væksthusets 184 børn etnisk dansk baggrund. Dermed afspejler sammensætningen i institutionen, beboersammensætningen i Gellerup generelt.
 
 
 
 

Et langt sejt træk

Væksthuset, der er placeret hvor Nordgårdsskolen tidligere lå, var det første byggeri i Helhedsplanen for Gellerup, der blev taget i brug.
"Byggeriet af en helt ny daginstitution er første brik i et langt sejt træk om at ændre beboersammensætningen i Gellerup. Statsministerens buldertale om at rive ghettoer ned er en tro kopi af, hvad der er blevet sagt i mange år. Det sker ikke med et trylleslag, men tager lang tid," siger Thomas Medom.
LÆS OGSÅ: Træt Thomas Medom udråbte sig selv som borgmester
Han er tilfreds med at Væksthuset er en populær institution, der er fyldt op.
"Jeg er glad for at vi har fået en populær institution med masser af kvalitet og dygtige medarbejdere. Den kommer til at spille en rolle for at få familier til at tilvælge Gellerup, når de fremover skal bosætte sig i byen," siger rådmanden.
Væksthuset på Jettesvej 10 består af fire børnehuse.

Publiceret 04 January 2018 09:09