Foto: Gorm Olesen

Foto: Gorm Olesen

Kåring:

Årets Boligsociale Ildsjæl er...

Faten El-Youssef er vinderen af prisen som Årets Boligsociale Ildsjæl. Hun bliver hædret for sit store lokale engagement i Bispehaven. Det oplyser Det Boligsociale Fællessekretariat i en pressemeddelelse

Årets Boligsociale Ildsjæl 2017 blev tidligere i dag uddelt ved ved Det Boligsociale Fællessekretariats nytårskur, og her blev det afgjort, at Faten El-Youssef er modtageren. Borgmester Jacob Bundsgaard uddelte prisen, hvor han lagde vægt på, at Faten El-Youssef er en rollemodel for boligområdet, og at hun gør det hele for børnenes skyld, så de kan få en bedre fremtid. Det oplyser Det Boligsociale Fællessekretariat i en pressemeddelelse.
LÆS OGSÅ: Stoney, Abdi og Hr. Mogensen hyggede sig med vin og laks
Faten El-Youssef har startet og driver nu på frivillig basis en mor/barn-gruppe med 60 deltagere, der mødes én gang om ugen. Gruppen er et familieforum, hvor børn og forældre er sammen om fællesskab og gode aktiviteter. Gruppen sætter også rammen for, at forældrene kan tale om, hvordan de kan give deres børn de bedste rammer for en god barndom i Bispehaven.
Faten El-Youssefs drøm er, at børnene får det bedste mulige grundlag for, at de en dag kan tage sig en uddannelse og få et godt liv.
”Jeg håber, vi forældre kan hjælpe hinanden med at gøre en forskel, så børnene i Bispehaven i fremtiden bliver optaget af skole og uddannelse i stedet for at hænge ud på gaden,” fortæller hun i pressemeddelelsen.  
Som en del af sit engagement har Faten El-Youssef været tovholder på flere ture for mor/barn-gruppen, hvor forældre med deres børn har kunnet få gode oplevelser udenfor Bispehaven. Dette er med til at understøtte fælles­skabet i gruppen og give et styrket netværk mellem forældrene, hvilket gør det nemmere at støtte og hjælpe hinanden.

(Artiklen fortsætter under billedet) 

Borgmester Jacob Bundsgaard overrakte prisen til Faten El-Youssef. Foto: Gorm Olesen

Borgmester Jacob Bundsgaard overrakte prisen til Faten El-Youssef. Foto: Gorm Olesen

Otte stærke ildsjæle nomineret til prisen

Bedømmelsesudvalget har været på en svær opgave med otte stærke og meget forskellige nominerede, oplyses det i pressemeddelelsen fra Det Boligsociale Fællessekretariat.
Uddelingen af prisen til Årets Boligsociale Ildsjæl sker for at gøre opmærksom på og hylde de mange ildsjæle, der er i byens udsatte boligområder. Den uddeles til en eller flere frivillige, der har gjort en afgørende forskel i deres boligområde gennem året.
Det kendetegner alle de nominerede, at de går foran og er til inspiration for alle i boligområdet. Derfor blev alle nominerede også anerkendt på Det Boligsociale Fællessekretariats nytårskur. Det er tiende gang, at Det Boligsociale Fællessekretariat uddeler prisen til Årets Boligsociale Ildsjæl. Prisen er på 3.000 kroner, som er doneret af Arbejdernes Landsbank.
jwh

De andre nominerede til prisen

Abdinasir Jama fra Gellerup-Toveshøj
Abdinasir Jama har været frivillig i over 16 år, hvor han har styrket Gellerup-Toveshøj indenfor de områder han brænder for: Medborgerskab, fælleskab, bro­bygning og beboerinddragelse.

Byt Til Nyt frivillige fra Elstedhøj
Byt Til Nyt har nu eksisteret i tre år, og drives udelukkende af en gruppe faste frivillige, til glæde og gavn for mange familier i Lystrup og omegn. De frivillige står for alt i Byg Til Nyt.

Ilham Mohamed fra Gellerup-Toveshøj
Ilham har været aktiv frivillig i rigtigt mange år og er lidt af en blæksprutte, hun er formand i FamilieNetværk, næstformand i afdelingsbestyrelsen, bydelsmor, Samvirket og er meget aktiv i mange mærkesager.

Kenneth Dupont fra Trige
Kennet Dupont har været en af de drivende kræfter i etableringen af Mænds Mødested i Trige, er primusmotor for Trige Filmklub og arbejder hele tiden på at etablere fællesskaber beboerne imellem.

Lennart Hæe fra Viby Syd
Lennart Hæe har medvirket til positive forandringer i mange børn og unges liv i Viby Syd gennem årene, hvor han har skaffet mentorer og kontakt­personer, været bisidder i ­kommunen og meget mere.

Liselotte Plesner fra Kvindehuset
Liselotte Plesner har i ti år været koordinator for Kvindehusets lektie­hjælp, der foregår hver søndag i Kvindehuset. Hun har med sin personlighed og dybe engagement sikret at Kvindehuset år efter år har haft et korps af frivillige kvinder.

Mahmoud Halimah fra Bispehaven
Mahmoud har været med til at skabe det nye projekt Bispe­havens Køkken. Et multikulturelt fælleskøkken der blandt andet skal give unge iværksættere og madglade fra Bispehaven et springbræt til omverdenen.

Publiceret 04 January 2018 16:15