Gert Bjerregaard med partileder Bünyamin Simsek og nyvalgte Peter Sporleder, da det nye byråd mødtes for første gang i december. Arkivfoto: Jeppe Rafn

Gert Bjerregaard med partileder Bünyamin Simsek og nyvalgte Peter Sporleder, da det nye byråd mødtes for første gang i december. Arkivfoto: Jeppe Rafn

Gert Bjerregaard:

“Jeg træder et skridt til siden”

Fra årsskiftet er Gert Bjerregaard ikke længere Venstres politiske ordfører. Han mener, at ungdommen nu skal frem

Af
Af Kim Skovrup Andersen

Med 2.634 personlige stemmer blev Gert Bjerregaard det Venstre-medlem, som fik næstflest stemmer og den syvende mest populære byrådspolitiker ved novembers kommunalvalg.
Alligevel er den 54-årige lokalpolitiker med 16 års byrådserfaring ikke længere politisk ordfører for sit parti, som oplevede en samlet tilbagegang på godt og vel 1.000 stemmer.
Den post er i stedet gået til 29-årige Lene Horsbøl.
LÆS MERE: Venstres kronprinsesse er klar til 4 år mere
“Det er da ikke nogen hemmelighed, at jeg gerne ville have fortsat som politisk ordfører, men jeg skal også se det i det store perspektiv. Hvordan er det, vi i Venstre får skabt en fornyelse. Nu har vi fået to nye ind i vores byrådsgruppe, og her er jeg fuld af fortrøstning. Det vil give os et nyt frisk pust, og det er der behov for,” siger Bjerregaard, der nu er kommet i Kulturudvalget og af Social- og Beskæftigelsesudvalget. Derudover er han blevet medlem af bestyrelsen for Aarhus Havn.

Bosat i udkants-Aarhus

Bjerregaard er bosat på sin fødegård i det nogen vil kalde for udkants-Aarhus ved Linå Hede i den nordligste del af Aarhus Kommune.
“Jeg er rigtig glad for og stolt af - men også ydmyg over - den store opbakning, jeg har fået. I forhold til valget i 2013 er jeg gået frem med cirka 30 procent. Det er jeg selvfølgelig rigtig glad for og tolker det som en opbakning for den politik, jeg har ført i de seneste fire år,” siger han og fortsætter:
“Jeg blev rigtig glad, da de personlige stemmer blev offentliggjort i byrådsalen dagen efter valget, og her sendte jeg en tanke eller to til de 38 personer, som har hjulpet mig under denne valgkamp med at uddele brochurer og hænge plakater op. Det er klart, at jeg er taknemmelig for den energi, de har lagt i det, og at det så har båret frugt.”
Den største vælgertilslutning har Gert Bjerregaard fået i sit opstillingsområde i Løgten-Skødstrup.
“Her har jeg fået 800 ud af de 1.300 stemmer, Venstre har fået derude. Man skal huske på, at der er rigtig mange borgere i Løgten-Skødstrup, som bidrager skattemæssigt til kommunekassen. Her er der indkomster og befolkningstilvækst over gennemsnittet, og derfor mener jeg også, at man kunne mærke, at der kommer nogle penge tilbage i form af en god infrastruktur i forhold til veje, men så sandelig også i forhold til børn og ældre medborgere, der rigtig gerne vil blive boende i området, Så her ligger der et stort stykke arbejde i den næste fire-årige periode, og det vil jeg blive målt på,” fastslår Gert Bjerregaard.

Portrætter

Lokalavisen Aarhus bringer portrætter af de lokale byrådspolitikere. Både de nyvalgte og gamle.

Publiceret 04 January 2018 11:00