Louise Gade var borgmester i Aarhus fra 2002-2006 og var den eneste ikke-socialdemokratiske borgmester i byen.

Louise Gade var borgmester i Aarhus fra 2002-2006 og var den eneste ikke-socialdemokratiske borgmester i byen.

Louise Gade ny formand for forskningscenter

Den tidligere borgmester er udpeget som bestyrelsesformand for Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og fødevaresystemer.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) har på vegne af regeringen udnævnt den tidligere Aarhus-borgmester Louise Gade som ny bestyrelsesformand for Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og fødevaresystemer (ICROFS).
Hun tiltrådte stillingen i dag, skriver VIA Efter- og videreuddannelse, som hun er direktør for, i en pressemeddelelse.
Udnævnelsen af Louise Gade er en del af en større øvelse for at gøre centeret og den danske økologiforskning endnu mere erhvervsrettet.
Visionen er, at forskningen skal fokuseres mod at forbedre indtjeningen i dansk økologi og på de udfordringer, som økologerne møder i hverdagen, lyder det.
LÆS OGSÅ: Vanebrudspalæet er sikret endnu to år
”Jeg glæder mig meget til opgaven, som jeg ser som uhyre interessant – ikke mindst fordi dansk landbrug og fødevarersektoren har en enorm betydning for den danske økonomi og beskæftigelse,” siger Louise Gade og tilføjer:
”Jeg føler mig overbevist om, at der med den samfundsudvikling, vi i disse år er vidner til, er vigtige potentialer inden for økologisk produktion, som ICROFS kan bidrage til at sætte i spil til gavn for dansk økonomi. Jeg glæder mig derfor til at bidrage med mine erfaringer til en strategisk omlægning af ICROFS – sammen med centrets daglige ledelse og medarbejdere.”
Louise Gade voksede op i Thy som landmandsdatter, før hun kom til Aarhus, og hun mener sagtens, at hun kan overkomme direktørposten og formandsposten på samme tid.
”Jeg trives med at have mange bolde i luften, og jeg er sikker på, at der vil være en synergi mellem mit direktørjob og den nye formandspost. Jeg får viden begge steder, som jeg kan bruge på tværs,” siger hun.
Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og fødevaresystemer har base i Foulum ved Viborg hos Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug.
dp

Publiceret 02 January 2018 16:58