Fik en klump i halsen:

"Den sang ville Flemming Bamse gerne have sunget"

Bamses Venner glæder sig over modtagelsen af bandets nye julesang

Af
Jonas Hansen

Jonas Wrede Hansen

Flemming Bamse Jørgensen var i tankerne, da Bamses Venner med Kim Schwartz i front for en uge siden fremførte deres helt nye julesang. Det skete i Tivoli Friheden, hvor Lokalavisen Aarhus var til stede for at sende koncerten live på Facebook.
LÆS OGSÅ: Superfan: Bamse ville helt sikkert være stolt
Det gav straks en masse reaktioner, og klippet er nu blevet set mere end 41.000 gange samt fået tæt på 1000 likes.
“Jeg er rigtig glad for, at folk har taget godt imod den. Den er jo først og fremmest ment som en hyldest til Aarhus, og så er den lige i Flemming Bamses ånd,” fortæller Peter Bødker fra Bamses Venner til Lokalavisen. 

Tænkte på Bamse

Den nye sang har fået titlen 'Jul i Aarhus' og blev til sidste år, da Peter Bødker havde besøg af vennen og sangeren Kim Schwartz. Sammen havde de siddet hjemme hos Peter Bødker i Viby og mindet Flemming Bamse, imens de snakkede om den folkekære sangers gamle julealbum 'Jul på Vimmersvej'.
“Vi sad i studiet, og da vi syntes, vi havde været flittige, mente vi, at vi havde fortjent en blå X-mas. Da vi kom ud fra studiet, havde min kone sat en julestjerne. Det så Kim, og fire minutter senere, da vi gik over en jernbanebro, standsede han mig og sang første vers af sangen,” fortæller Peter Bødker, der med det samme blev rørt.
“Jeg fik en klump i halsen og tænkte 'hold da kæft, den sang ville Flemming Bamse gerne have sunget. Den er på alle mulige måder i hans ånd.”

En hilsen til Bamse

Det blev startskuddet til bandets nye julesang, som med sin lune klang gjorde den kolde decemberdag i Tivoli Friheden en anelse varmere. Peter Bødker fik også selv varmen på scenen, da hans tanker var et helt særligt sted.
“De var helt klart hos Flemming Bamse og hans søde kone, Käte, som var til stede. Hun kom hen bagefter og var meget lykkelig og glad for sangen. Det er jeg meget glad for,” fortæller Peter Bødker, der samtidig afslører, at der i sangen er en meget særlig hilsen:
“'Og kigger man op, så ser man blinkende stjerne'.Det er en hilsen til Flemming Bamse.”
Sangen er udgivet i et eksklusivt oplag i år, men ifølge Peter Bødker kan det godt tænkes, at den bliver udgivet i et større oplag til december næste år. 
Se videoen med Bamses Venner i Tivoli Friheden øverst i artiklen.

Publiceret 22 December 2017 08:45