Intet gyldent håndtryk:

Ny letbane-direktør får markant lavere løn

Kommende direktør for Aarhus Letbane, Michael Borre, får 800.000 kroner mindre end Claus Rehfeld Moshøj

Når Michael Borre 1. januar tiltræder stillingen som direktør for Aarhus Letbane, så kommer han ingenlunde til at lide nogen nød.
Den tidligere produktionsdirektør i Banedanmark vil nemlig få udbetalt godt og vel 1,3 millioner kroner om året for at lede Danmarks første letbane i drift.
Det viser hans kontrakt med Aarhus Letbane A/S, som Lokalavisen Aarhus har fået aktindsigt i.
Af den fremgår det, at Michael Borres årlige løn udgør 1,1 millioner kroner. Med et pensionsbidrag på 17,5 procent hedder årslønnen 1.292.500 kroner før skat.
LÆS OGSÅ: Skandaleramt letbane-direktør tjener mere end statsministeren
Borre, som i øjeblikket bor på Sjælland, kan ydermere få udbetalt 15.000 kroner månedligt, så længe han har dobbelt husførsel. Den aftale gælder dog højst i seks måneder.
Hertil kommer muligheden for en årlig bonus på mellem 0 og 100.000 kroner. En bonus, der kan opnås, hvis Michael Borre når visse mål defineret af letbanens bestyrelse.
I Michael Borres kontrakt er der ikke aftaler om andre former for bonusser eller tillæg.
Sådan en løn vil mange nok kun kunne drømme om, men ikke Aarhus Letbanes afgående direktør, Claus Rehfeld Moshøj, der ved udgangen af året takker af til fordel for et topjob hos Rejsekort A/S.
Han fik nemlig en noget tungere lønpose end sin afløser. Faktisk 800.000 kroner tungere. 
LÆS OGSÅ: Banedanmark-mand bliver ny direktør for Aarhus Letbane
Claus Rehfeld Moshøj kan nemlig lukke 2017 med en årsløn på cirka 2,1 millioner kroner. En løn indeholdende en grundløn, åremålstillæg, pension og særlig feriegodtgørelse.
Herudover kan han godt tillade sig at åbne en ekstra god flaske champagne til nytår, for her indkasserer han en fratrædelsesbonus på 1,4 millioner kroner.
At den nye direktør får en lavere løn end den afgående har Aarhus Letbane ikke lagt skjul på.
"Det er udtryk for, at de to stillinger er vidt forskellige. Den nuværende direktør blev ansat til at anlægge letbanen, mens den kommende direktør skal stå for driften," sagde bestyrelsesformand Johnny B. Hansen til Finans.dk.

Udsnit af Michael Borres kontrakt med Aarhus Letbane.

Udsnit af Michael Borres kontrakt med Aarhus Letbane.

Publiceret 12 December 2017 19:00