René Thalund og Kristian Riis er nu koncertaktuelle med soloprojektet True Nord med albummet ’+N’. De giver koncert på Radar 1. december.

René Thalund og Kristian Riis er nu koncertaktuelle med soloprojektet True Nord med albummet ’+N’. De giver koncert på Radar 1. december.

True Nord featuring hele verden:

Nephew-drenge udgiver plade

To Nephew-drenge har udgivet en plade i samarbejde med flere musikere verden over og er taget på turné

Af
Af Stine Østergaard

True Nord består af de to Nephew-medlemmer Kristian Riis og René Thalund. Debutalbummet '+N' er blevet til på en helt speciel måde.
Sangene er skrevet og indspillet ude i den vide verden, hvor optagelser har fundet sted i alt fra en hytte i den sydasiatiske jungle, et køkken i Sydafrika og en trailer i Joshue Tree-ørkenen i Californien. Men mange af trådene er samlet hjemme i Aarhus i Rene Thalunds studie.
“Når man rejser som musiker, møder man mange andre dygtige musikere rundt omkring i verden. Som regel bliver det bare ikke til mere end en drink og en kort snak. Vi synes, det kunne være sjovt at samarbejde med dem, vi møder,” fortæller René Thalund om grundlaget for True Nords musik.
LÆS OGSÅ: Uhyggeligt fænomen i Aarhus: 'Louise-manden' lister sig ind ad folks døre
Hvert af numrene på debutalbummet er altså blevet til i samarbejde med andre musikere, når de to danske musikere har rejst rundt og søgt musisk inspiration. Det personlige møde har givet plads til, at de forskellige internationale musikeres personlige stil har haft indflydelse på slutresultatet.
“Det har givet et meget forfriskende pust og en ny umiddelbarhed i vores indpilningsformer,” siger René Thalund, der kender Kristian Riis fra deres samarbejde i det etablerede band Nephew.
Nu tager de med deres nyetablerede band True Nord på Danmarksturné og kommer forbi Radar i Aarhus 1. december kl. 20.

Publiceret 30 November 2017 16:00