Tre af de seks unge, der har igangsat projektet sammen med Pernille Gotland Juul(yderst til højre), som er daglig leder af Nøglen. Fra venstre mod højre er det Louise Larsen, Lasse Thystrup og Julie Dam Lowe.

Tre af de seks unge, der har igangsat projektet sammen med Pernille Gotland Juul(yderst til højre), som er daglig leder af Nøglen. Fra venstre mod højre er det Louise Larsen, Lasse Thystrup og Julie Dam Lowe.

Julehjælp:

Venner vil støtte udsatte i Lystrup

Seks unge mennesker med tilknytning til Lystrup-området vil dele julepakker ud til familier, der har det svært

Af
Af Kim Skovrup Andersen

Næstekærlighed er et julens vigtigste budskaber, og det er med den i tankerne, at seks unge med tilknytning til Lystrup-området har kastet sig ud i et projekt, hvor de ønsker at hjælpe økonomisk udsatte familier i lokalområdet.
“Jeg prøvede noget lignende sidste år via Facebook, men i år ville jeg gerne prøve at hjælpe endnu mere. Jeg er blevet inspireret af TV2-dokumentaren 'Da vi ramte loftet' om kontanthjælpsmodtagere. Så var det oplagt at lave noget julehjælp med små pakker og gaver til børn. Jeg fortalte om idéen til vores venner, der alle synes, det var en god idé. som de alle gerne ville hjælpe til med,” siger Julie Dam Lowe, der bor i området.
“Vi ved, hvad det vil sige at gå julen i møde velvidende, at pengene er små. Vi kender allesammen nogen, der godt kunne bruge noget hjælp, og derfor har vi masser af overskud og motivation til selv at samle ind,” siger den 25-årige kvinde. der er en af hovedkræfterne bag julepakke-projektet og har fået fem andre venner med.

Boligsocial indsats

En af dem er Louise Larsen, der har sin daglige gang og arbejdet frivilligt i 'Nøglen' og derfor foreslog, at det var oplagt at hive fat i Pernille, fordi hun har et godt navn og stort netværk i Lystrup og omegn.
Især når der skal findes nogle modtagere af julepakkerne til økonomisk udsatte familier i lokalområdet.
LÆS OGSÅ: Michelin-restaurant inviterer trængende til julefest og julehjælp
“Jeg er blevet blæst bagover af de her unge menneskers motivation og engagement for projektet. De ved, hvad hjælpen kan betyde og gør det ikke for deres egen skyld, som der er nogen, der måske gør,” siger Pernille Godtland Juul, der er daglig leder af den boligsociale indsats 'Nøglen'.
“Det går fantastisk med donationer. Det seneste er, at Super Brugsen er med på, at der i uge 49 og 50 bliver sat en indkøbsvogn op i butikken, hvor kunderne kan donere et af deres indkøb,” siger hun.
Målet for gruppen er at samle 10 gode julekasser med gaver og mad, og de seks venner oplyser, at de også gerne kommer ud til firmaer, der har et restlager med brugbare ting.

Julehjælp

  • Du har mulighed for at sende et beløb til julehjælp via Mobilepay på 28258107, mærket 'Julehjælp'. 
  • Har du, eller kender du en børnefamilie, der kunne få glæde af en julepakke, så skriv en ansøgning med: Navn, adresse og telefonnummer samt en kort beskrivelse af, hvorfor vedkommende har brug for julehjælp. 
  • Send en mail til Pernille@aarhusomegn.dk eller smid et brev i Nøglens postkasse på Elstedhøj 35. st.t.v. i Lystrup og mærk kuverten 'Julehjælp'.

Publiceret 30 November 2017 11:00