Arkivfoto.

Arkivfoto.

Blå Kors:

Voldsom vækst i julehjælpsansøgninger

Blå Kors har i år modtaget over dobbelt så mange ansøgninger om julehjælp end i 2016. En af ansøgerne er Tina fra Aarhus

Julen er en dejlig tid med masser af hygge og traditioner. Men den er også dyr og for nogle endda uoverskueligt dyr og kan være hård at komme igennem - både for børn og voksne. Derfor vælger mange at søge om julehjælp. Det kan man blandt andet gøre hos Blå Kors, som i år har oplever en voldsom stigning i antallet af personer, der har brug for hjælp til at klare julen. Det oplyser hjælpeorganisationen i en pressemeddelelse.  

En af dem, der har søgt om julehjælp hos Blå Kors, er Tina Sørensen fra Aarhus, der er alenemor til fire hjemmeboende børn.

"Alle mine børn er ramt af forskellige handicaps, som kræver medicin - bl.a. diabetes og adhd, og eftersom jeg er alene og hverken har forældre eller bedsteforældre tilbage, så er der ikke så mange steder, jeg kan få hjælp," siger Tina Sørensen, som er en af de mere end 6.100 mennesker, der har søgt om julehjælp hos Blå Kors, i pressemeddelelsen. 

Tina håber på at få julehjælp, så hun har lidt mere overskud til at klare julen på mentalt og økonomisk. 

"Det vil give mig lidt ro og lidt mindre stress i december, hvis jeg får julehjælp. Mine børn kan ikke få det, som jeg gerne vil give dem. Det er hårdt for dem at høre om, hvad alle de andre har fået, når de selv sidder og kun har fået en eller to gaver,"  fortsætter Tina Sørensen i pressemeddelelsen.

Voldsom stigning i ansøgninger

Tina Sørensen fra Aarhus er bestemt ikke alene om at søge julehjælp. Det viser foruroligende tal fra Blå Kors. I 2015 fik organisationen 1.200 ansøgninger. I 2016 kom der 2.400 ansøgninger, og i 2017 er det talt steget til hele 6.100 ansøgninger om julehjælp. Det høje antal betyder, at Blå Kors må give mange afslag, lyder det i pressemeddelelsen. 

"Det er trist, at så mange i vores velfærdssamfund har så små kår, at de søger hjælp til at holde jul for familien. Vi glæder os over den hjælp, vi kan give, selvom vi desværre ikke kan hjælpe alle, der har behov for det," siger generalsekretær i Blå Kors Danmark Christian Bjerre.

Langt de fleste ansøgere er på kontanthjælp eller anden overførselsindkomst, og mange er eneforsørgere.

"Det er svært at sige, hvorfor der er så stor vækst i antallet af ansøgere. Noget skyldes naturligvis, at flere har hørt om vores julehjælp, men vi må også sige, at det hænger rigtig fint sammen med vores oplevelse af, at flere har fået svært ved at få økonomien til at hænge sammen," siger Christian Bjerre.
jwh

Publiceret 30 November 2017 08:30