Almaz Mengeshar deltog forleden i Cecilie Frøkjærs nye program på TV2 - ’ Samme Tid Næste År’. Foto: Per Arnesen/TV2.

Almaz Mengeshar deltog forleden i Cecilie Frøkjærs nye program på TV2 - ’ Samme Tid Næste År’. Foto: Per Arnesen/TV2.

Almaz’ hektiske dage:

Først på tv - så i byråd

Almaz Mengesha fra Egå har gennemlevet en yderstt mindeværdig uge med eksamen, tv-optræden og byrådspost

Af
Af Kim Skovrup Andersen

Med 1.765 stemmer generobrede Liberal Alliances Almaz Mengeshar en plads i byrådet.
Det stod klart efter kommunalvalget.
“Jeg glæder mig over, at Liberal Alliance igen er repræsenteret i Aarhus Byråd. Vi genvandt vores mandat, og det var vores absolutte hovedformål. Jeg havde gerne set, at partiet havde fået to mandater, men når man ser, hvordan det er gået for de borgerlige partier i hele landet til kommunalvalget, er jeg mere end stolt,” slår spidskandidaten fast.
LÆS OGSÅ: Unge fyres kærlige behandling af LA-kandidat er gået viralt: "Det er så god stil"
Det var ikke nogen helt almindelig uge for den 43-årige socialrådgiver med bopæl i Egå. Dagen inden kommunalvalget var hun på landsdækkende TV i Cecilie Frøkjærs 'Samme Tid Næste År'. Og som det ikke var nok, var hun også til eksamen på valgdagen og høstede sit livs første 12-tal i diplommodulet 'Beskæftigelsesindsats'.
Byrådsdebutanten kan dermed se tilbage på en uge i sejrens tegn.
“Det har nok ikke skadet at være med i 'Samme Tid Næste År', men jeg tror ikke, det har gjort nogen afgørende forskel for, at jeg blev valgt,” fortæller Almaz Mengeshar, der som 8-årig fik kørt begge sine underben af i en trafikulykke i Etiopien, blev adopteret til Danmark og i dag går og løber med protester.
LÆS OGSÅ: Mød byens spidskandidater: Almaz er vild med viden
I 'Samme Tid Næste År' viste lokalpolitikeren, hvor langt man kan komme med træning og selvdisciplin ved at gennemføre sit første halvmaraton-løb som den første dobbelt benamputeret kvinde.
“Er du helt vimmer mand, hvor fik jeg meget respons på at have været med i det TV-program. Det væltede ind alle steder fra,” siger det nyslåede byrådsmedlem.
Hun blev stoppet flere gange på på Skæring Skole, hvor hun afgav sin stemme, og der var også mange anerkendende skulderklap i en fyldt byrådssalen dagen efter, da antallet af personlige stemmer blev offentliggjort.
Når kalenderen siger 2018, indtager hun altså et af de 31 byrådssæder.
“Det vigtigste for mig bliver at betjene borgerne og lære det politiske håndværk. Jeg har ikke nogen deciderede lokale mærkesager, men som handicappet kender jeg socialforvaltningen og den mur af bureaukrati, man kan møde. Derfor vil jeg arbejde for, at kommunens sagsbehandling af borgere bliver mere konkret, hurtig og saglig,” siger Almaz Mengesha.

En træt og tilfreds Almaz Mengeshar på valgnatten på rådhuset. Hun generobrede Liberal Alliances ene mandat, som partiet mistede i seneste periode.

En træt og tilfreds Almaz Mengeshar på valgnatten på rådhuset. Hun generobrede Liberal Alliances ene mandat, som partiet mistede i seneste periode.

Publiceret 30 November 2017 08:00