K:

Fixerummet ved Klostertorvet bør omdannes til straksafvænningstilbud

Fixerum skal laves til døgnbetjent strakstilbud, mener Det Konservative Folkeparti

Problemerne på Klostertorvet har været en tiltagende udfordring gennem de seneste år.
Derfor blev det i det seneste budgetforlig i Aarhus Kommune besluttet, at fixerummet ved Klostertorvet skal flyttes.
Det Konservative Folkeparti foreslår nu, at rummet fremover anvendes til et døgnbetjent strakstilbud til de misbrugere, der ønsker at komme ud af misbruget.
Det skriver partiet i en pressemeddelelse.
LÆS OGSÅ: Klostertorvs sociale viceværter: "Hvis man tror, man skal redde verden, så er det godt nok et hårdt arbejde"

Den konservative byrådskandidat Mette Skautrup har været på besøg på Værestedet og blev her introduceret for 'bussen', der kører fra Klostertorvet til Nåleparken - et nyt område, hvor det er muligt for stofmisbrugere at injicere i et udendørs fixerum.

"Vi giver misbrugerne et tilbud, der er med til at vedligeholde deres misbrug. Vi burde i virkeligheden hjælpe dem med at komme ud af misbruget. Jeg ønsker et Aarhus, hvor vi hjælper mennesker med at komme ud af deres misbrug frem for at hjælpe med at fastholde dem i misbruget," siger Mette Skautrup.
LÆS OGSÅ: Misbruger om Klostertorv: “Det handler om tryghed - også for os”
Strakstilbud til misbrugere, både stoffer og alkohol, skal være let tilgængeligt i Aarhus, mener partiet.
Lige nu kan der gå dage, fra en misbruger har ytret ønske om at få hjælp, til atdet er muligt for vedkommende at få den hjælp, der er brug for. I det tidsrum kan misbrugeren nå at give op. Derfor er det nødvendigt med strakshjælp, mener de konservative, som understreger, at næste skridt er, at der skal den fornødne bostøtte til at starte et nyt liv.

Det Konservative Folkeparti vil nu fremsende beslutningsforslag til Aarhus Byråd i den kommende byrådsperiode om straksafvænning i det nuværende fixerum ved Klostertorvet.
dp

Publiceret 15 November 2017 08:06