Bünyamin Simsek og Jacob Bundsgaard var glade for at komme mere i dybden af emner til valgmødet, hvor de to var de eneste politikere.

Bünyamin Simsek og Jacob Bundsgaard var glade for at komme mere i dybden af emner til valgmødet, hvor de to var de eneste politikere.

Bundsgaard og Simsek efter tv-duel:

“Vi har stor respekt for hinanden”

"Lokaldemokrati skal kunne fungere uden mudderkastning"

Af
Af Kim Skovrup Andersen og Stine Østergaard

De to stemmeslugere og spidskandidater til det kommende kommunalvalg har krydset klinger til valgmøder i en stor del af efteråret.
Men til dk4 og Lokalavisens tv-duel kunne borgmester-bejler Bünyamin Simsek (V) og kommunens nuværende siddende styrmand Jacob Bundsgaard (S) godt mærke, at der var tale om et anderledes et af slagsen med mere tid til at komme et spadestik dybere.
“Jeg har lavet flere interviews og debatmøder, hvor der kun har været Jacob og mig. Der er mulighed for en større pingpong, og det kan give debatten mere dybde med flere detaljer omkring komplicerede spørgsmål,” sagde Simsek, da Lokalavisen fangede de to umiddelbart lige efter sidste optagelse i dk4's studie på Trindsøvej tirsdag aften.

"Det er en helt anden dynamik, der er på spil. Og det er netop en helt anden pingpong, man kan få, end hvis vi sidder i et panel med ti kandidater. Jeg synes, det var en god debat, som seerne derhjemme forhåbenlig også kan mærke, at vi både er gode til at samarbejde, men også at der er nogle politiske uenigheder om den retning, vi gerne vil have for Aarhus,“ sagde Bundsgaard, der har været byrådskollega med Simsek siden 2002.Og det lange bekendtskab har dannet grobund for gensidig respekt. 
LÆS OGSÅ: TV-duel: Sober debat mellem borgmester-bejlere
“Jeg glæder mig over den tone, der er i valgkampen med soberhed og respekt for hinanden. Noget af det, der kendetegner denne her valgkamp, er, at den er konstruktiv og med indhold uden person-fnidder og mudderkastning. Vi holder os begge til det faktuelle, og der er ingen misinformation. Det værdsætter jeg utrolig meget, fordi det handler om ordentlighed. Vi er kollegaer, og kollegaer dem behandler man ordentligt,” lød det fra Venstre-udfordreren.
“I en tid, hvor mange oplever, at de har mindre tillid til politikere, og politikerleden trives næsten alt for godt, så synes jeg egentlig, at denne valgkamp er et udtryk for, at der faktisk er en grund til at have en tro på, at vores levende lokaldemokrati kan fungere, uden at det skal være med mudderkastning,” sagde borgmesteren og tilføjede:
“Det handler om at komme ud med de budskaber, som man står for. Og så er det op til seerne og vælgerne at vurdere det. Ambitionen er selvfølgelig at flytte stemmer, men først og fremmest er det vigtigt, at vi har et godt og levende demokrati og et godt samarbejde i byrådet.”

Publikum: Godt at møde de to

Xenia Peitersen, Aarhus N (21 år)
"Det var godt at se kandidaterne face-to-face. Det giver noget andet, når man kan afkode deres kropssprog."
"Jeg er mere afklaret efter at have været her i aften. Men jeg ved ikke helt endnu, hvor jeg sætter mit kryds på tirsdag. Jeg skal lige hjem og vende det hele en gang."

Tom Trøjborg, Højbjerg (39 år)

"Jeg har fået mere svar på, hvad de to borgmesterkandidater står inde for. Jeg synes, det er fint, når man møder dem mere personligt, og man får et andet ansigtsudtryk på dem, når de får spørgsmålene.
Men jeg skal lige ud og forhøre mig hos de andre partier, før jeg bestemmer mig helt."

Grethe Christensen, Malling (69 år)

"De fik begge to uddybet deres svar rigtig godt. Jeg var også til vælgermøde i sidste uge, men det giver noget andet, når det kun er de to. Så jeg er glad for, at jeg tog herop.
Det var en god debat med gode spørgsmål, og de fik begge to sagt noget interessant. Men jeg hælder vist stadig mest til blå blok."
Vil du se debatten mellem borgmesterkandidaterne, kan du se med på dk4 på enten fredag klokken 20, lørdag klokken 13.15, søndag klokken 11 eller mandag klokken 23.30.
Kan du ikke vente, så er der også mulighed for at gense Lokalavisen Aarhus' livesending fra debatten herunder:

Publiceret 15 November 2017 11:15