Pressefoto: Naturhistorisk Museum

Pressefoto: Naturhistorisk Museum

Nu bliver valgplakaterne vildere

I disse dage får de traditionelle valgplakater konkurrence fra den vilde natur, når ambassadørerne for en række dyr og planter er ude at klatre i lygtepælene

Midt imellem de nydelige liberale og socialdemokratiske kvinder og mænd stritter der nu pludselig en ræv frem, som smiler skælmsk ned fra valgplakaten med sloganet 'Gør Aarhus vild igen'.
LÆS OGSÅ: Socialdemokrat reklamerer på omstridt LED-skærm

Valgplakaterne fra Arternes Aarhus er en måde at få naturen på dagsordenen i valgkampen. Det skriver Naturhistorisk Museum, som står bag det nye 'parti' i Aarhus, der skal ses som en happening midt i den kommunale valgkamp. Arternes Aarhus stiller derfor ikke rigtigt op til valget 21. november, men forsøger at få skabt en debat om naturens dyr. 
"Arternes Aarhus går ud på at give naturen en stemme", fortæller Anna Bonnichsen, aktiv i Arternes Aarhus, i pressemeddelelsen og fortsætter:
"Nu kan dyr og planter jo ikke selv lave valgplakater, eller stille op til valg, men derfor har de nu alligevel en interesse i, hvordan vi udformer vores kommune."
LÆS OGSÅ: Aarhusiansk DF'ers partifælle vil forbyde skæg: "Mit skæg er ikke religiøst betinget"
Humlebiens valgplakat er for eksempel prydet med sloganet 'Flere blomster, færre pesticider', en sag, som mange andre af landets hårdt pressede vilde bier uden tvivl også gerne ville stemme for, men som ofte bliver glemt eller underprioriteret.

De andre arters valgplakaterne hænger frem til den 21. november på centrale og udvalgte steder i kommunen, så nu kan aarhusianerne gå rundt og opdage dem og blive klogere på hvad ræve, egetræer og de andre dyr og planter gerne vil have på den politiske dagsorden.

Bag initiativet Arternes Aarhus står blandt andet Rethink Urban Habitats, som er Naturhistorisk Museums initiativ i anledning af Kulturhovedstadsåret 2017. Projektet gentænker byen som et levested for mere end blot mennesker. Der er mange ræve, vilde bier, træer og fugle som lever i Aarhus. Initiativet undersøger, hvad der sker, hvis vi begynder at se på disse andre arter som medborgere i Aarhus.
jwh

Pressefoto: Naturhistorisk Museum

Pressefoto: Naturhistorisk Museum

Publiceret 10 November 2017 06:45