Stephan Sørensen fra Reitan Ejendomsudvikling langer kraftigt ud efter Dansk Supermarked.

Stephan Sørensen fra Reitan Ejendomsudvikling langer kraftigt ud efter Dansk Supermarked.

Rema 1000:

Dansk Supermarked har ødelagt det for os i Rundhøj

Direktør for Reitan Ejendomsudvikling, Stephan Sørensen, tager bladet fra munden og langer ud efter konkurrent

Af
Camilla Olesen

“Jeg er vred. Rigtig vred over den måde Rema 1000 er blevet fremstillet på.”
Sådan lyder det fra direktør Stephan Sørensen i Reitan Ejendomsudvikling, der udvikler Rema 1000.
Lokalavisen Aarhus satte sig for at undersøge, hvad status på Rundhøjtorvet i Højbjerg er.
LÆS OGSÅ: Den Gamle By til somaliere: "Det må være en misforståelse"
Gennem mange år har der været skrevet mangt og meget om torvet med ambitioner om at forskønne området.
Der var planer om, at Rema 1000 skulle bygge, der hvor den gamle tankstation ligger, men forhandlingerne brød sammen i sidste øjeblik.
Nu tager direktør Stephan Sørensen, for første gang bladet fra munden og fortæller, hvad der ifølge ham skete, da forhandlingerne brød sammen.
LÆS OGSÅ: Salling bliver eneejer af Dansk Supermarked 
“Det, der er foregået, har ikke været fair. Vi havde fået positive tilkendegivelser fra både KFI, (der ejer bygningen, hvor Netto holder til, red.) og Dansk Supermarked samt kommunen om, at vi måtte bygge på grunden, men pludselig ville Dansk Supermarked under ingen omstændigheder have Rema 1000 ind på torvet,” siger Stephan Sørensen.
Og sådan er det blevet. Rema 1000 står med en lejekontrakt til tankstations-grunden, der udløber i 2019, og som er ejet af Aarhus Kommune - en kontrakt, som man nu kan rive i stykker, og erkende, at der aldrig kommer en Rema 1000 på Rundhøj Torv.
“Jeg er skuffet over, at Dansk Supermarked, benytter sig af erhvervslejeloven, der henviser til, at der kun må ligge ét supermarked på stedet. Det er bare langt ude, at man først tager den beslutning, efter vi rent faktisk var nået til enighed,” lyder det fra Stephan Sørensen, der ikke lægger skjul på, at han er meget skuffet over Dansk Supermarked og er ked af det på beboernes vegne, som han mener, bliver taget som gidsler i den langstrakte affære.
Han fortæller, at han i forhandlingerne har påpeget, at Reitan Ejendomsudvikling sagtens kunne bygge andet end en Rema 1000 på grunden - for eksempel et bageri, fastfood eller boliger, men det er blevet afvist.
“Vi er altid blevet fremstillet som skurken i det her spil, og det ikke korrekt. Vi mener, at det primært er Dansk Supermarked, der bærer skylden for, at vi ikke kunne komme videre med planerne for torvet.”

Netto vil udvide

Hos Dansk Supermarked udtaler pressechef Mads Hvitved, at det må stå for Rema 1000's egen regning, at man mener, at tilkendegivelsen om en ny Rema 1000 i sidste øjeblik blev afblæst.
“I vores forhandlingsspil har vi lagt op til, at vi gerne vil have en endnu større Netto i Rundhøj,” siger han.
Men hvad er din kommentar til, at Stephan Sørensen mener, at det er Dansk Supermarked, der har bestemt, at Rema 1000 ikke på være på torvet?
“Det må stå for hans egen regning. At han vælger at citere fra et forhandlingsmøde, finder jeg meget bizart. Det er en påstand fra Rema 1000's side, og jeg vil ikke gå ind i forhandlingsforløbet. Det er helt underligt, og det vil jeg ikke forholde mig til,” pointerer Mads Hvitved.
Han håber, at der snarest muligt kommer en løsning, så Netto kan få lov at udvide butikken og opføre en række parkeringspladser. Byrådspolitiker for Venstre Theresa Blegvad er valgt i sydbyen og var en del af visionerne for Rundhøj Torv, da hun sammen med tidligere byrådspolitiker for Venstre Christian Budde og Esben Kullberg (S), som ikke genopstiller, gik ind i Rundhøj-sagen.
Hun er bestemt ikke tilfreds med, at Rema 1000 ikke kan bygge på torvet.
“Jeg synes, det er super ærgerligt, at der ikke er plads til en Rema 1000 i planerne. Intentionerne om at opføre en Rema 1000 ville være godt for området, og vi skal ikke have monopol-lignende tilstande i Aarhus Kommune,” siger hun til Lokalavisen Aarhus.


I mange år er det blevet debateret, hvad der skal ske med Rundhøj Torv. Der er endnu ingen afklaring af, hvad der skal ske. Arkivfoto

I mange år er det blevet debateret, hvad der skal ske med Rundhøj Torv. Der er endnu ingen afklaring af, hvad der skal ske. Arkivfoto

Sagen kort

Reitan Ejendomsudvikling købte i sin tid lejekontrakten til tankstationsgrunden af Q8
Det er Aarhus Kommune, der ejer grunden, hvor Reitan Ejendomsudvikling gerne vil bygge
Tidligere i år var man tæt på at få tilladelse til at bygge en Rema 1000 på tankstationsgrunden, men forhandlingerne brød sammen
Der er nu tanker om en ny helhedsplan for området

Publiceret 09 November 2017 10:00