Marc Perera Christensen ved et af sine mange yndlingssteder i Aarhus Kommune: Den Gamle By. Foto: Mike Madsen.

Marc Perera Christensen ved et af sine mange yndlingssteder i Aarhus Kommune: Den Gamle By. Foto: Mike Madsen.

Mød byens spidskandidater:

Historien må godt gentage sig

Den konservative spidskandidat, Marc Perera Christensen, holder meget af Den Gamle By på Viborgvej

Af
Af Kim Skovrup Andersen

For 38-årige Marc Perera Christensen har Den Gamle By en særlig plads i hans hjerte.
Den rutinerede byrådspolitiker med 12 års erfaring og tidligere kulturrådmand har været flittig gæst i frilandmuseet på Viborgvej nærmest før, han kunne tage sine første skridt.
“Den Gamle By er et af de første steder, jeg fra min barndom forbinder med kulturoplevelser. Jeg er kommet her rigtig meget med min farmor og farfar. Min farfar var tømrer og var også meget kunstnerisk interesseret, så vi var her tit og kiggede på bygningerne og snakkede om gamle dage. De boede i Åbyhøj, så der var ikke så langt herned. Jeg må have været klapvognsbarn første gang, jeg var her,” siger den konservative spidskandidat og viser Lokalavisens udsendte stedkendt rundt.
LÆS OGSÅ: Ekspert om valget i Aarhus: Det her bliver spændende at følge
“Den Gamle By er en rigtig god reminder om, hvor stærk en kulturby, Aarhus er. Den er også en reminder om, hvor vigtigt kulturlivet er i Aarhus. Kulturlivet i Aarhus startede med oprettelsen af Den Gamle By og nogle af de museer, der fulgte efter. Det er et godt sted at blive mindet om, hvad det er, vi kommer af. Lærer noget af de tidligere generationer. Gå og nyde fortællingen om et godt dansk samfund,” fastslår han.
“Jeg synes, her er meget stemningsfuldt og smukt. Jeg holder rigtig meget af at komme her, og der er mange spændende fortællinger. Selvom byen bliver ved med at udvikle sig og bliver mere sprudlende og kreativ på mange punkter, så på en eller anden måde er museet her arnestedet for langt de fleste af vores kulturpolitiske visioner i denne her by,” siger Marc Perera Christensen, som har altid været historisk interesseret.

For alle og brugt af alle

“Historie er spændende, fascinerende og væsentligt. Noget af det, jeg synes er fedt ved Den Gamle By, er, at den formidling, man laver er til alle aldre. Så de helt små kan se, hvordan tilværelsen har været uden en iPad, og de ældre kan opleve erindringshuse. Jeg synes, det er fantastisk, at Den Gamle By er for alle og bliver brugt af alle,” siger Perera, hvis interesse for faget var så stor, at han en overgang læste det på universitetet.
“Jeg har læst historie på universitetet men stoppede igen. Selve studiet var kedeligt, og så måtte jeg erkende, at jeg ikke havde tålmodighed til en akademisk uddannelse på det tidspunkt. Jeg fik nogle rigtig spændende ting med fra historie-studiet, men måtte bare konstatere, at det ikke var det, jeg ville,” fortæller Marc Perera Christensen.
LÆS OGSÅ: Unge fyres kærlige behandling af LA-kandidat er gået viralt: "Det er så god stil"
I stedet tog han en uddannelse som markedsføringsøkonom og arbejder i dag som konsulent med forretningsudvikling. Det er fordelt på den måde, at han bruger cirka 25 timer ugentligt som konsulent og 25 timer om ugen på byrådsarbejde.
Men ambitionen er at gentage historien og bliver fuldtidspolitiker på rådhuset igen.
Og så er det planen, at historien også gerne skulle gentage sig med Den Gamle By. Marc Perera Christensen vil vise sin datter stedet på et tidspunkt.
“Jeg glæder mig til at skulle have min lille datter med herind engang, når hun synes, det er spændende. Men der går nok noget tid. Hun er tre måneder gammel,“ siger han med et efterfølgende smil.

Portrætserie:
Hver uge frem mod kommunalvalget 21. november bringer Lokalavisen Aarhus et portræt af en rød og en blå spidskandidat fra de 10 største partier.

4 skarpe til Marc Perera Christensen:

Din vigtigste mærkesag?
Jeg kan mærke, at det samfund, min datter skal vokse op i, er det, der fylder rigtig meget for mig. Så Aarhus skal være en tryg og familievenlig by uden bander og parallelsamfund. 

Dit politiske forbillede?
Churchill, Thatcher og Reagan er store konservative ikoner, som jeg ser op til. Men i det mere praktiske politiske er det min tidligere partiformand, Bendt Bendtsen. En ærlig og hårdarbejdende mand, der fik en masse gode resultater igennem for vores parti. Han repræsenterer en ordentlighed, som jeg sætter stor pris på.

Den dårligste beslutning i indeværende byrådsperiode?
At kulegrave Teknik- og Miljømagistraten. Selve beslutningen var god, men det var på en dårlig baggrund. Det var en dårlig beslutning, at der skulle gå så lang tid, før borgmesteren og Würtz gik med til, at skandaleafdelingen skulle undersøges.

Hvad vil du huskes for?
Som en god hverdagspolitiker, der kan håndtere de daglige udfordringer. Men også som en af de politikere, som synes, det er spændende at snakke om det, der rækker frem i tiden. Som forslagsstiller bag kulturhovedstaden og en af dem, der har kæmpet rigtig meget for, at byen skal have en mere international profil, har det langsigtede også en betydning for mig.

Publiceret 09 November 2017 09:00