Rabih Azad-Ahmad foran sit yndligssted i Aarhus, Dokk1. Foto: Mike Madsen

Rabih Azad-Ahmad foran sit yndligssted i Aarhus, Dokk1. Foto: Mike Madsen

Mød byens spidskandidater:

“Dokk1 er et fantastisk mødested”

Lokalavisen har mødt Radikal Venstres spidskandidat Rabih Azad-Ahmad på sit yndligssted, Dokk1

Af
Af Martin Jørgensen

Det blæser og er voldsomt koldt på denne novemberdag. Der er stadig 15 minutter til det aftalte møde på Dokk1.

Lokalavisens to udsendte vælger derfor at vente foran hovedindgangen til Dokk1. Personen, der skal interviewes er Rabih Azad-Ahmad, spidskandidat for Radikal Venstre, forud for det kommende kommunalvalg 21. november.

Rabih er ingen steder at se, men sådan er det med tiden op mod kommunalvalget. Det er en stressende periode.
LÆS OGSÅ: Ekspert om valget i Aarhus: Det her bliver spændende at følge

Sekunder inden det aftalte mødetidspunkt beslutter vi at gå turen op ad den enorme trappe mod informationen.

Og netop i information står den velklædte politiker klar til interview. På slaget 12. Og med et fast, varmt håndtryk.

Dokk1 som yndlingssted

Borde og stole på den kolossale kulturinstitution er alle optagede i dagens anledning med folk i alle aldre.

En skoleklasse afbryder interviewet nærmest inden vi overhovedet er nået at komme i gang, men det er lige netop dét, der er så fantastisk, hvis man spørger Rabih. Mennesker, der mødes.

“Dokken er et fantastisk stedmødested, for alle borgere, også for mig. Der er hele tiden liv og en masse aktiviteter,” fortæller den garvede politiker, som er Rådmand for Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice. Han har været medlem af Aarhus byråd siden 2007.

Et langt CV

Rabih Azad-Ahmad har et langt CV bag sig. Han er, blandt andet, advokatfuldmægtig, cand. jur. fra Aarhus Universitet, foredragsholder, tidligere pædagogmedhjælper og tolk.

Nu er han aktiv inden for politik, og han var slet ikke i tvivl, da han skulle vælge sit yndlingssted.
LÆS OGSÅ: Unge fyres kærlige behandling af LA-kandidat er gået viralt: "Det er så god stil"

“Det er her, at borgerne mødes. Det er et rigtig godt sted, hvis man gerne vil møde borgere i hverdagen,” siger politikeren, som gennem årene har arbejdet på at gøre Aarhus til en rummelig og mangfoldig by med plads til alle. Og netop plads til alle er der på Dokk1.

“Hvis man gerne vil komme og slappe af og have en god udsigt eller læse en god bog, så er det et rigtig godt sted at være,” fortæller Rabih Azah-Ahmad med et smil på læben. Og netop smilet er noget, der kendetegner Rabih, som, på trods af et tab i familien dagen forinden, formår at holde humøret højt.

Et stort smil får jeg også, da vi siger farvel ved interviewet. Og håndtrykket er stadig lige så fast og varmt.4 skarpe:

  • Din vigtigste mærkesag?

Det vigtigste for mig, er, at, vi sikrer bedre rammer for vores børn på daginstitutioner og skoler. Vi skal blive bedre til at have tid til det enkelte barn i vuggestuen og børnehaven ved eksempelvis at trøste et barn, hvis det har brug for det, men også at læse en bog eller lege med børnene. Det er vigtigt for mig, at vi får ændret på de problemer, som vi har med indeklima på mange skoler.

  • Dit politiske forbillede?

Det er Marianne Jelved, tidligere leder af Radikal Venstre. Hun fik mig til at vælge det radikale, fordi hun er et socialt liberalt menneske med hjertet på det rette sted.

  • Den dårligste beslutning i indeværende byrådsperiode?

Jeg vil sige, at den dårligste beslutning, som er taget er den sammenlægning af kørselsordning, som er lavet. En del børn med handicap er nu kommet i klemme, efter vi har sammenlagt. Det stresser børnene og skaber utryghed.

  • Hvad vil du huskes for om fire år?

Jeg vil gerne huskes for, at jeg har været med til at sikre, at vi har investeret rigtigt i vores børn, daginstitutioner og skolerne.

Publiceret 09 November 2017 16:00