Bookmaker:

50/50 om letbanen kommer på skinner før skæringsdato

Aarhus Letbane forventer at køre inden 26. november. Bookmaker er i tvivl

I kølvandet på skandalen om den aflyste åbningsfest i september meldte Aarhus Letbane ud, at man forventede, at de dyre tog ville være på skinner - med passagerer, vel at mærke - inden 26. november.
Datoen nærmer sig med hastige skridt, og nu kan man også satse sine hårdt tjente penge på, om det milliarddyre projekt faktisk kommer i drift før den udmeldte dato, eller om vi igen står med en overskredet deadline på grund af manglende sikkerhedsgodkendelser.
Den danske bookmaker Bet25 oplyser i en pressemeddelelse, at man har sat odds på åbningsdatoen. Er letbanen i drift før 26. november, giver det pengene 1,85 gange igen, og det samme er tilfældet, hvis datoen overskrides.
LÆS OGSÅ: Letbanedirektør siger farvel med et gyldent håndtryk
"Aarhus Letbane har givet sig selv en bagkant, men har klog af skade valgt ikke at melde en officiel åbningsdato ud endnu. Den 26. november er måske mere en forhåbning end en forventning på grund af den ekstraregning, der vil komme herefter. Den endelige sikkerhedsgodkendelse mangler fortsat, og vi vurderer det som værende 50/50, at de når i drift før skæringsdatoen," siger Morten Olsen, oddssætter hos Bet25
Efter åbningsskandalen var bettingselskabet ude med odds på, om letbanen ville blive åbnet inden 1. oktober.
I den forbindelse viste der sig hurtigt en tendens blandt især aarhusianerne, skriver firmaet.
"Der var stor interesse for vores Letbane-spil, og ikke overraskende var det primært fra de lokale. Hele 85% af alle spil blev sat på, at Letbanen ikke kom i drift inden 1. november, så de fleste aarhusianere havde luret, hvor det bar henad. Det skal blive spændende at se, om pessimismen er lige så stor denne gang," siger Morten Olsen.
dp

Publiceret 09 November 2017 14:33