75 gratis koncerter:

Kulturfaklen sendes videre med kæmpe fest

9. december bliver der sagt behørigt tak for året som europæisk kulturhovedstad

Året som europæisk kulturhovedstad går så småt på hæld, og lørdag den 9. december bliver titlen sendt videre ud i verden.
Det bliver den med en kæmpe fest i Aarhus Midtby, hvor mere end 20 venues byder på 75 gratis koncerter i alle genrer. Det oplyser Aarhus 2017 i en pressemeddelelse.
Allerede fra klokken 14 går de første bands går på scenen på Godsbanen.  
LÆS OGSÅ: Bookmaker: 50/50 om letbanen kommer på skinner før skæringsdato
En større afslutningsceremoni bliver afholdt i den vestjyske kystby Hvide Sande fra klokken 17 til 17.30, og ceremonien bliver vist på storskærm på Aarhus Havn bag Dokk1. 
I Hvide Sande mødes repræsentanter fra hele Region Midtjylland for at sende kulturel medvind til næste års europæiske kulturhovedstæder, Leeuwarden i Holland og Valletta på Malta, med en halv times show til lands og vands.
”Publikum kan forvente en fælles, festlig afslutning på vores år som Europæisk Kulturhovedstad. Det bliver anderledes end den store åbningsceremoni. Det bliver mindre, men folk kan stadig forvente at opleve øjeblikke af stor poesi, lys og ikke mindst en fest, hvor vi overlader scenen til dem, der skal bære energien og engagementet fra 2017 videre," siger adm. direktør for kulturhovedstaden Rebecca Matthews.  
Efter livestreamingen fortsætter aktiviteterne på Aarhus Havn, hvor året mindes i lyd og billeder og afsluttes med to minutters fyrværkeri.  
LÆS OGSÅ: Memo-Mathias kan huske alt: "Alle kan lære teknikken"
Derefter slår en lang række kendte og nye spillesteder dørene op til mere end 75 gratis koncerter med danske og internationale bands.
Rundt om i byen kan man opleve dansere i lysende dragter, der som levende lanterner og blinkende skulpturer viser vej i mørket.
”Vi er meget begejstrede over det tætte samarbejde med musikaktørerne i Aarhus. Musik er en væsentlig del af byens DNA, og vi er fantastisk glade for, at musikaktørerne er med til at markere det med de mange gratis koncerter. På denne måde kommer den sidste del af Aarhus 2017 finalen d. 9. december til at stå som en hyldest til musikken i Aarhus i fortid, nutid og fremtid," siger Rebecca Matthews.
Det fulde program kan ses på www.aarhus2017.dk
dp

Mange steder i Aarhus bliver der sagt farvel til kulturhovedstadsåret den 9. december. Hele 75 gratis koncerter er på programmet.

Mange steder i Aarhus bliver der sagt farvel til kulturhovedstadsåret den 9. december. Hele 75 gratis koncerter er på programmet.

Publiceret 09 November 2017 15:48