Arkivfoto.

Arkivfoto.

Aarhus vil forebygge radikalisering i folkeskolen

Som et led i Aarhus-modellen mod radikalisering og voldelig ekstremisme har Børn og Unge, Aarhus Kommune, udviklet et særligt undervisningstilbud til elever i 4. og 8. klasse

Allerede tidligt i folkeskolen skal der gribes ind for at undgå radikalisering blandt aarhusianske unge. Det er budskabet i et nyt undervisningstilbud, som skolebørn i Aarhus skal igennem.
Bünyamin Simsek, rådmand for Børn og Unge, har taget initiativ til undervisningstilbuddet, som supplerer det eksisterende forløb for elever i udskolingen og på ungdomsuddannelserne. Det skriver Børn og Unge i en netop udsendt pressemeddelelse.
LÆS OGSÅ: Aarhusiansk friskole har bånd til islamistisk bevægelse
”Vi har gennem terrorangreb og voldshandlinger set de mest forfærdelige eksempler på, hvad der kan ske, hvis mennesker føler sig ekskluderet eller i voldsom opposition til flertallet. Derfor handler den forebyggende indsats om at styrke forståelsen for blandt andet demokrati og medborgerskab, ligesom unge skal lære at begå på nettet og på sociale medier. De skal lære at forholde sig kritisk til det, de møder. Det gør vi her ved at sætte tingene ind i sammenhæng med den øvrige, koordinerede indsats i Aarhus,” siger Bünyamin Simsek i pressemeddelelsen. 
Undervisningstilbuddet sætter et særligt fokus på at styrke børns og unges digitale færdigheder samt mere over¬ordnet at styrke deres personlige og sociale udvikling af robusthed og modstandskraft.
Bünyamin Simsek tilføjer, at forløbets sprogbrug og metoder vil være tilpasset den unge målgruppe.
”Det handler ikke om at sætte terror og rædsel på skoleskemaet, men om at mindske risikoen for at nogen udvikler sig til voldelige ekstremister. Noget af et vigtigste er, at man har gode kammerater og en oplevelse af, at man godt kan mene noget forskelligt stadig have respekt for hinanden,” siger Bünyamin Simsek.
Tilbuddet er målrettet elever i 4. og 8. klasse. Ud over at lære unge at forholde sig kritisk og træffe kvalificerede valg, der bygger på accepterede demokratiske værdier, er formålet også at klæde forældre og fagprofessionelle på til at kunne støtte børnene og de unge.
Undervisningstilbuddet vil i første omgang blive tilbudt de otte skoler, som har deltaget i udviklingen af undervisningsmaterialet.
Pilotforløbene afvikles på de otte skoler fra start november 2017 – marts 2018, herefter ventes undervisningstilbuddet sendt ud til alle folkeskoler i Aarhus.
jwh. 

Publiceret 09 November 2017 09:15