Pernille Rosendahl i den røde kjoler synger på scenen, mens Black Box Dance Compagny danser historien om en ung mand, der bliver lam og meget bitter efter en bilulykke. Hans ulykkelige kæreste kaster sig i armene på en læge, der forsøger at hjælpe, fordi det er hans kone, der kørte den unge mand ned.

Pernille Rosendahl i den røde kjoler synger på scenen, mens Black Box Dance Compagny danser historien om en ung mand, der bliver lam og meget bitter efter en bilulykke. Hans ulykkelige kæreste kaster sig i armene på en læge, der forsøger at hjælpe, fordi det er hans kone, der kørte den unge mand ned.

De danser filmen ’Elsker dig for evigt’

Den dramatiske ’Elsker dig for evigt’ danses af Black Box Dance Compagny og synges af Pernille Rosendahl

Af
Af Bente Tahmasbi Hansen

Den anerkendte koreograf Marie Brolin-Tani står bag danseforestillingen 'Elsker dig for evigt', der har premiere i Musikhuset 8. november.
Interessen er på forhånd så stor, at der er lavet ekstra forestillinger.
”Filmen beskæftiger sig med de store følelser. Den er meget kropslig. Den handler om en mand, der bliver lam, og det er enhver dansers skræk, at kroppen ikke kan mere, så danserne har stærke følelser bundet i det,” siger Marie Brolin-Tani.
Hun har i sit kompagni nogle af verdens bedste unge dansere. Der er 10 valgt ud mellem 950 ansøgere.
“De er topprofessionelle og magter for eksempel at danse til livemusik. Det kræver et stærkt nærvær, for alt kan ske på scenen,” fortsætter Marie Brolin-Tani, som har gentænkt filmen, så den fungerer i danseformatet.
“Jeg har lavet scener, om den lamme Joachims drømme. Det ser man ikke i filmen, som er meget realistisk og viser folk spise morgenmad, købe ind og køre i taxa. Det danser vi ikke, vi arbejder mere med følelser,” forklarer hun, der har valgt at have et enkelt balletbarn med som et symbol på børnene i filmen og for at kunne vise, hvordan de bliver ramt af de voksnes valg.
LÆS OGSÅ: Når jeg synger 'Room With A View' er jeg virkelig mig selv
Filmen handler om det unge par, Joachim (Nikolaj Lie Kaas) og Cecilie (Sonja Richter). Joachim bliver lam i en bilulykke, og på hospitalet forelsker Cecilie sig i en læge (Mads Mikkelsen), der er gift med den kvinde (Paprika Steen), der kørte Joachim ned.
”Jeg vil gerne have, at publikum kan mærke sved, hjertebanken og savl. De skal helt tæt på. Hvis de kan mærke danserne, synes jeg, at min mission er lykkedes,” siger Marie Brolin-Tani, der er lykkelig for at have fået opgaven og for at komme tilbage til Aarhus, hvor hun tidligere har arbejdet i en årrække.
“Det er som at komme hjem,” siger hun, der op gennem 1980'erne har været med til etablere Aarhus Dansteater og siden Marie Brolin-Tani Danseteater.
I det hele taget har hun haft stor betydning for det århusianske dansemiljø, men i dag er Holstebro og Black Box Dance Compagny det absolutte centrum for moderne dans.

Pernille understreger

Pernille Rosendahl, der tidligere i år udgav sit første soloalbum, Dark Bird, skal synge sange fra den på scenen.
”Jeg oplevede Marie og hendes dygtige dansere til Kronprinseparrets prisuddeling, hvor jeg nærmest blev blæst bagover af deres optræden,” siger Pernille Rosendahl.
LÆS OGSÅ: Kø til Queen-koncerter
Komponisten Christian Tronhjem kæder Rosendahls sange sammen og står for forestillingens øvrige musik.
”Vi har stærke kræfter med, som sammen løfter dansen. Musik og sang kan let tage fokus fra en sart kunstform som dans. Men Pernille kan noget med sin stemme og understrege de inderste følelser i stykket. Og Christian Tronhjem gør det helt fantastisk,” siger koreografen, der før har arbejdet sammen med ham.

Publiceret 07 November 2017 13:00