SF’er er rystet over bonus til letbanedirektør

SF’s gruppeformand i Aarhus Byråd, Jan Ravn Christensen, er bestemt ikke begejstret over Letbane-direktørens fratrædelsesbonus

Finans kan i dag afsløre, at direktøren for Aarhus Letbane, Claus Rehfeld Moshøj, kan se frem til en ordentlig pose penge, når han fra nytår skifter posten som direktør for Aarhus Letbane ud med et job som direktør for selskabet bag rejsekortet. Ifølge mediet får direktøren intet mindre end 1,4 millioner kroner i fratrædelsesbonus, og det er altså oven i hans årlige løn, som er på 2,1 millioner kroner med pension og tillæg.

Den nyhed falder bestemt ikke i god jord hos SF's gruppeformand i Aarhus Byråd, Jan Ravn Christensen.
”Jeg synes det er dybt frustrerende, at der skal bruges næsten 1,5 mio. kr. på en fratrædelsesgodtgørelse til en offentligt ansat direktør, og så endda en direktør, der i forvejen var meget vellønnet og samtidigt går direkte ind i et nyt job. Det er altså helt tosset efter min mening,” siger han i en udsendt pressemeddelelse til Lokalavisen Aarhus. 
”Jeg vil helt klart opfordre bestyrelsen og Aarhus Kommunes repræsentanter i bestyrelsen til at sikre, at den kommende direktør for Aarhus Letbane ikke åremålsansættes,” fortsætter han. 
 

Bestyrelsesformand forsvarer lønnen

På trods af det høje beløb, så forsvarer bestyrelsesformand Johnny B. Hansen direktørens løn.
"Det er en god løn. Ingen tvivl om det. Men man skulle på få år bygge en letbane op fra bunden, og det kræver altså visse kvalifikationer. Derfor var man nødt til at lave en attraktiv lønpakke," siger han til Finans.
Det samme gør direktøren selv, som mener, at en flytning på tværs af landet også skal resultere i en høj løn.
"Jeg blev ansat i en periode på fire år til at begynde med og vidste ikke, hvad jeg skulle på den anden side af kontrakten. Samtidig skulle jeg flytte min familie på tværs af landet og skulle finde et nyt sted at bo. Det skal man kompenseres for," siger Claus Rehfeld Moshøj til Finans.
-jwh.

Publiceret 06 November 2017 10:00