Fra venstre Lars Bundgaard, Røde Kors Aarhus, Christian Bjerre, Blå Kors, Tabita Jørgensen, leder af vinterherberget, Niels Bjørnø, leder af Kirkens Korshær i Aarhus, Christian Moesgaard, leder af vinterherberget, Boris Sandvad, Aarhus Kommune og domprovst Poul Henning Bartholin, Aarhus Domprovsti. Pressefoto

Fra venstre Lars Bundgaard, Røde Kors Aarhus, Christian Bjerre, Blå Kors, Tabita Jørgensen, leder af vinterherberget, Niels Bjørnø, leder af Kirkens Korshær i Aarhus, Christian Moesgaard, leder af vinterherberget, Boris Sandvad, Aarhus Kommune og domprovst Poul Henning Bartholin, Aarhus Domprovsti. Pressefoto

"Ingen hjemløse skal sove på gaden i Aarhus"

Vinterherberg i Aarhus har fået dobbelt så mange pladser

Onsdag 15. november åbner der et vinterherberg i Mindegade 12 A i Aarhus, hvor hjemløse kan få et måltid mad, et lille hvil og en seng for natten. De sociale organisationer Blå Kors Danmark, Kirkens Korshær, Røde Kors er gået sammen med Aarhus Domprovsti om at drive vinterherberget i Aarhus.
“Vi skal ikke have hjemløse til at sove på gaden i Aarhus. Derfor er vi rigtig glade for, at vi kan stå sammen. Jeg tror, det er en model, der kan bruges i andre sammenhænge, når der er svære sociale opgaver, som skal løses. Der står vi som civilsamfund stærkere sammen,” siger Lars Bundgaard fra Røde Kors Aarhus i en pressemeddelelse.
LÆS OGSÅ: Gratis briller til socialt udsatte og hjemløse i Aarhus
Det bliver Blå Kors Danmark og Kirkens Korshær, der i forvejen har erfaringer med at drive herberg og varmestue, som kommer til at stå for den daglige drift af vinterherberget.
“Vi synes, det er en rigtig vigtig opgave, som vi nu kan løse i et partnerskab. Blå Kors har drevet nødherberg i fire år, men der er brug for flere resurser, når det kommer til eksempelvis økonomi og frivillige,” siger Christian Bjerre, generalsekretær i Blå Kors Danmark.

Tempoet er for højt

Det er første gang, at de sociale organisationer - og folkekirken - samarbejder om at drive vinterherberg.
“Vi er klar over, at vi har et samfund, som får stigende sociale problemer. Der er simpelthen nogle mennesker, som falder ud af vores meget komplicerede samfund, og hvor tempoet er for højt for mange. Der er for mange, der bliver hjemløse eller misbrugere. Vi er nødt til som civilsamfund at tage et ansvar, og det er vi som folkekirke også en del af,” siger domprovst Poul Henning Bartholin.
Vinterherberget i Aarhus har tidligere år ikke haft senge nok til alle hjemløse, der har manglet ly for natten, og derfor har man i år fordoblet antallet af pladser fra 10 til 20.
LÆS OGSÅ: Over to millioner kroner til Værestedet
Herbergetskal skal drives af Tabita Jørgensen fra Blå Kors Danmark og Christian Moesgaard fra Kirkens Korshær sammen med frivillige. Interesserede kan komme til informationsmøder fredag 10. november klokken 18.30-20.00 og mandag 13. november fra 18.30-20.00 i lokalerne i Mindegade.
Vinterherberget har åbent fra klokken 20.30 til 8.00, så det er i det tidsrum, at der er brug for frivillige til aften- og nattevagter.
- Fra tidligere år har vi erfaringer med, at blandt andet studerende gerne vil være frivillige, fordi der også er mulighed for eksempelvis at lave lektier, siger Tabita Jørgensen, der kan kontaktes på taj@blaakors.dk. Vinterherberget har åbent frem til 31. marts 2018.
-jr
 

Publiceret 03 November 2017 07:30