Thor Claesen Jonasen stiller op til Aarhus byråd som kandidat for Alternativet. Foto: Mike Madsen

Thor Claesen Jonasen stiller op til Aarhus byråd som kandidat for Alternativet. Foto: Mike Madsen

Kandidatportræt:

På taxatur med Taxa-Thor

Ringgadebroen. Det er Thor Clasen Jonasens, byrådskandidat for Alternativet, yndlingssted i Aarhus

”Der er ingen steder uden tid. Tid og sted hænger sammen. Jeg er født og opvokset i Aarhus, og jeg har tusind yndlingssteder i Aarhus. Men Ringgadebroen er zen for mig.”

Sådan siger 42-årige Thor Claesen Jonasen om Ringgadebroen. Det er stedet, som byrådskandidaten fra Alternativet valgte som sit yndlingssted i Aarhus. Thor Clasen Jonasen har haft fornøjelsen af netop Ringgadebroen et utal af gange, for han kører nemlig taxa.

Det har han gjort med jævne mellemrum siden 1999. Som fuldtidschauffør har det været med til at give ham mange specielle oplevelser.

”Når man har kørt en lang vagt, især i sommerperioden, så har ét af de smukkeste øjeblik som taxachauffør – og i det hele taget i mit liv – været en søndag morgen klokken fire, hvor solen er ved at stå op over Aarhus, og man har hele byen for sig selv,” fortæller Thor Clasen Jonasen bag rattet fra sin taxa en mandag formiddag.

”At se solen stå op over Aarhus og virkelig have fornemmelsen af, at det her er min by. Sommernætter, hvor man har lyset i den nordlige horisont og solen, der står op. Så kører man langsomt hen over Ringgadebroen, og så får man en følelse af, at her hører jeg til. Det er min by. Det er en helt ubeskrivelig fornemmelse,” fortæller byrådskandidaten, der, udover at være taxachauffør, også underviser.

Køkkensamtaler

I det civile underviser Thor Clasen Jonasen på Erhvervsakademi Lillebælt i kommunikation, præsentationsteknik, ledelse, organisations- og kulturforståelse samt konflikthåndtering. Derudover arbejder han som sikkerhedskonsulent ved events på uddannelsesinstitutioner.

Når han ikke kører taxa, underviser eller er sikkerhedskonsulent, så har Thor Clasen Jonasen også startet et nyt koncept, der hedder 'Køkkensamtaler', hvor han inviterer Aarhus-politikere hjem til sig selv for at snakke politik.

Her er der især fokus på, at man skal lytte til hinanden. Her er fokus på at skabe en bedre politisk dialog.

Med køkkensamtalerne, vil han gerne indlede samtaler med personer, hvor fokus er blive klogere fremfor at overbevise, at finde løsninger fremfor at vinde debatter.

Køkkensamtalerne finder sted i et bofællesskab i et byhus på Skovvejen, hvor hans mor bor i stueetagen, hans datter og ekskone på 1. salen, mens han selv bor på 2. salen.

”Vi besluttede, at vores datter skulle mærke så lidt som muligt til vores skilsmisse . Det er ikke altid fryd og gammen at bo under samme tag, men det er en bedre løsning, end alt muligt andet ville være. Her bor vi i en meget moderne skilsmissefamilie,” siger Thor Clasen Jonasen og uddyber:

”Jeg underviser i kommunikativ konflikthåndtering. Hvis der er nogen, som kan finde ud af at få en nogenlunde venlig skilsmisse, så skulle det da være mig, når nu det endte med at blive sådan, at vi ikke kunne blive sammen,” siger byrådskandidaten med et smil på læben, som i sin fritid elsker at sejle og rejse med sin familie.

Publiceret 02 November 2017 16:00