Det var frivillige for Liberal Alliances Jakob Rixen, der udførte dette halsbrækkende stykke arbejde for at hænge en plakat op.

Det var frivillige for Liberal Alliances Jakob Rixen, der udførte dette halsbrækkende stykke arbejde for at hænge en plakat op.

Forarget håndværker:

"Er plakatophængerne fritaget for loven?"

Thomas Mølgaard Kristensens opslag på Facebook er delt mange tusinde gange. Byrådskandidat vidste ikke, der var regler for sikkerheden

Når VVS'er Thomas Mølgaard Kristensen og hans håndværkskollegaer er på arbejde, skal de overholde Arbejdsmiljøloven til punkt og prikke - især når det gælder sikkerhed. Ellers kan der vanke store bøder.
Men samme hårde retningslinjer gælder tilsyneladende ikke de frivillige, der hænger plakater op for aarhusianske politikere, og det bliver han forarget over.
Lørdag, da plakatophængningen blev givet fri, så han i krydset ved Grenåvej og Risvang Allé i Aarhus N nogle frivillige udføre et potentielt halsbrækkende stunt uden sikkerhedsforanstaltninger for at få en god placering til deres kandidats plakat. Det tog han et billede af og lagde det på Facebook med teksten:
"Jeg er dybt forundret over, at vi håndværkere og andre faggrupper skal overholde arbejdsmiljøloven til punkt og prikke, når det gælder vores sikkerhed, såsom sikkerhedssko, hjelm, sikkerhedsvest, faldsikring osv. Og det er også forståeligt, men se lige på billedet herunder jeg tog tidligere i dag. Her har vi en plakatopsætter, der hænger seks meter over jorden og er kun to meter fra de strømførende kabler. Er de fritaget fra at overholde arbejdsmiljøloven bare fordi det handler om politik?"
LÆS OGSÅ: Socialdemokratiet fik fjernet flest valgplakater
Og Thomas Mølgaard Kristensen er ikke den eneste, der er forarget. I skrivende stund har over 4.200 liket opslaget, og over 4.400 har delt det. Du kan se hele opslaget nederst i artiklen.
"Det var nu ikke meningen, at opslaget skulle gå så viralt, som det er gjort. Det var nu mere ment som et surt opstød blandt mine Facebook-venner. Men det er trods alt fedt, at der er så mange, der har deltaget i debatten, så der må jo være noget om det, jeg har nævnt i mit opslag. At folk kan nikke genkendende til det," skriver Thomas Mølgaard Kristensen til Lokalavisen Aarhus.

Det korte svar på hans retoriske spørgsmål i opslaget er: Nej, de frivillige er ikke hævet over loven.
Til Avisen.dk har Arbejdstilsynet i forbindelse med en lignende sag oplyst, at arbejdsmiljøreglerne også gælder for de frivillige, der sætter plakaterne på, men at der ikke føres systematisk tilsyn med det.
LÆS OGSÅ: Socialdemokratisk valgbudget giver konkurrenterne baghjul
Lokalavisen Aarhus har været ude i krydset for at se, hvilken byrådskandidat der har haft frivillige til at hænge den pågældende plakat op.
Det viser sig at være Liberal Alliances Jakob Rixen, som forklarer, at han faktisk har rådført sig på Arbejdstilsynets hjemmeside, hvor der er råd til opsætning og nedtagning af valgplakater.
Han anså det dog for at være råd og ikke regler.
"Det er jo venner og familie, jeg har til at hjælpe mig med ophængningen, så jeg siger altid, at vi skal passe godt på hinanden, når vi kører ud med plakaterne. Jeg er selvfølgelig ikke interesseret i, at de kommer noget til, men jeg er da ked af, hvis jeg har forbrudt mig på nogle regler. Det var jeg simpelthen ikke opmærksom på," siger Jakob Rixen.

Sådan ser masten ud fra den modsatte vinkel.

Sådan ser masten ud fra den modsatte vinkel.

Publiceret 01 November 2017 14:30