SF kræver fuld åbenhed om Aarhus-politikeres økonomiske interesser

Frivillig ordning skal gøres obligatorisk, mener SF

SF-Aarhus kræver nu fuld åbenhed om byrådsmedlemmernes private økonomiske interesser og foreslår, at det bliver obligatorisk for byrådsmedlemmerne at oplyse interesserne.
Det skriver partiet i en pressemeddelelse.
I dag er det muligt for byrådets politikere at registrere, hvad de har af økonomiske interesser såsom bestyrelsesposter, selvstændige virksomheder og lignende. Det har det været siden 2009, og flere af politikerne har benyttet sig af muligheden. Oplysningerne er offentligt tilgængelige på kommunens hjemmeside under hvert byrådsmedlem.
Men registreringen er frivillig, og det bør den ikke være, mener SF.
LÆS OGSÅ: Socialdemokratisk valgbudget giver konkurrenterne baghjul
”Aarhusianerne har krav på, at der ikke er hemmelighedskræmmeri om byrådsmedlemmernes private økonomiske interesser. Det går ikke, at ingen aner om et byrådsmedlem den ene dag tjener store penge på ikke-økologisk landbrug og dagen efter skal stemme om et forbud med at sprøjte med pesticider på jorden over vores grundvand," siger politisk leder, Thomas Medom.
SF har stillet foreslag til byrådet om at vedtage, at det skal være obligatorisk for byrådsmedlemmerne at oplyse deres økonomiske interesser.
"På den måde kan vi som byråd sætter en tyk streg under, at vi også ønsker åbenhed og gennemsigtighed om egne økonomiske interesser i forhold til forvaltningen af skatteborgernes penge i Aarhus," skriver SF i forslaget.
dp

Publiceret 01 November 2017 08:12