Politisk ordfører for Socialdemokraterne i Aarhus Byråd, Peder Udengaard mener, at kritikken fra ’Sammenholdet for Aarhus’ er skudt helt forbi.

Politisk ordfører for Socialdemokraterne i Aarhus Byråd, Peder Udengaard mener, at kritikken fra ’Sammenholdet for Aarhus’ er skudt helt forbi.

Socialdemokrater afviser ny borgerlistes angreb

Anklagerne er absurde og argumentationen halter, mener lokale socialdemokrater om ’Sammenholdet for Aarhus’-anklager

Af
Af Kim Skovrup Andersen

Akademisk arrogance' og 'topstyret tyrani' var blot nogle af de angribende udsagn den nyopstillede borgerliste 'Sammenholdet for Aarhus' kom med i den seneste udgave af Lokalavisen Aarhus.
Her rettede eks-socialdemokrater en række kritikpunkter mod deres tidligere partifæller og 'Frit Forum', som er en socialdemokratisk studenterorganisation på Aarhus Universitet.
Det har gjort de tidligere partifæller noget oprørte, og de tager nu til genmæle.
Formanden for 'Frit Forum', Sebastian Thomassen, er noget forundret over kritikken fra René Rafn og Daniel Videbæk, som er to af de fem kandidater, der stiller op til det kommende kommunalvalg for 'Sammenholdet for Aarhus'.

“Det er noget vrøvl”

“Jeg synes, det er noget vrøvl at kalde os for arrogante akademikere, når vi i 'Frit Forum' netop forsøger at inddrage arbejdere. Vi har været med til at stifte arbejdernetværket, der skal hjælpe arbejdere ind i politik. Det synes jeg er ærgerligt og usagligt, ” siger Sebastian Thomassen, der læser Statskundskab på 3. semester på Aarhus Universitet.
“Jeg har selv rødder i arbejderklassen med en far, der er bager og en mor, som er sosu-hjælper. Jeg synes, jeg kender mit sociale kompas. Jeg synes, kritikken fra 'Sammenholdet for Aarhus' er en smule provokerende og langt fra virkeligheden,” siger 'Frit Forum'-formanden.

“Vi repræsenterer alle”

Hos den socialdemokratiske byrådsgruppe har politisk ordfører Peder Udengaard følgende kommentar til 'Sammenholdet for Aarhus'-kritikken:
“Vi er selvsagt ikke enige i kritikken. Vores opstillingsliste til det kommende valg og bagudrettet viser i vid udstrækning at repræsentere den generelle befolkningssammensætning i Aarhus Kommune med studerende, etniske danskere, skolelærere, akademikere og mange, mange flere. Så kritikken holder ikke, synes jeg. Den er skudt forbi,” fastslår Udengaard.
'Sammenholdet for Aarhus' har også påpeget den stigende akademisering i, hvor statskundskaberne sidder solidt på magten - Også i byrådsgruppen.
“Det er ikke tilfældet. Jeg mener, der er to statskundskabskandidater i vores byrådsgruppe på 13 mennesker, og det er borgmesteren og Kristian Würtz. I øvrigt synes jeg, det er positivt, at byrådet består af forskellige mennesker med forskellige erhvervsmæssig og uddannelsesmæssige baggrunde. Det giver grundlag for de bedst mulige beslutninger,” pointerer den politiske ordfører, der heller ikke kan nikke genkendende til borgerlistens udlægning af 'det topstyrede tyrani' i Socialdemokratiet.
“Det er noget vrøvl, at det er os, der bestemmer, hvem der stiller op til kommunalvalget. Det har vi 23 lokale partiforeninger til, og det beslutter de suverænt,” fastslår Udengaard.
Han hilser nye lister velkommen.
“Det er godt for lokaldemokratiet, at alle har mulighed for at danne en liste og mulighed for at stille op til kommunalvalget. Så er det op til vælgerne, hvem de ønsker, der skal repræsentere dem i byrådet. Det synes jeg kun er skønt,” siger Peder Udengaard.

Absurd argumentation

Tidligere formand i 'Frit Forum', Christian Thomassen, er også en anelse rystet over kritikken fra 'Sammenholdet for Aarhus'.
"Jeg synes, det er absurde anklager, hvor argumentationen halter. Påstandene kan ikke påvises,” siger Thomassen, der er i gang med en kandidatgrad i Statskundskab på Aarhus Universitet. 
“Det er en ensidig kritik af vores parti ofte baseret på konspirationsteorier på oplysninger om noget, man lige har hørt over hækken. Man må gerne kritisere, men vi kan ikke forstå denne her kritik. Vi vil gerne diskutere repræsentation. Det er en helt valid diskussion. Jeg synes, det er ærgerligt, at det skal ende i mudderkastning og personfnidder i stedet for politik,” siger han.

Publiceret 19 October 2017 13:00