De tre partnere i Neem Deli-samarbejdet foran den nyåbnede restaurant i Risskov: Mogens Rokkedrejer, Pooh Larsen og Søren Anker. Foto: Mike Madsen.

De tre partnere i Neem Deli-samarbejdet foran den nyåbnede restaurant i Risskov: Mogens Rokkedrejer, Pooh Larsen og Søren Anker. Foto: Mike Madsen.

Søren Anker åbner take away-sted i Risskov

Erfaren restaurantmand har åbnet endnu et asiatisk spisested i tidligere firkirke i Risskov med specielt koncept

Af
Af Kim Skovrup Andersen

Der var stolte og brede smil på Skolesvinget i Risskov i fredags, da den asiatiske gourmetrestaurant 'Neem Deli' slog dørene op til en såkaldt 'grand opening'.
Den tidligere frikirke ved rundkørslen er blevet omdannet til et spisested efter flere måneders intensivt arbejde.

“Konceptet er frisklavet, lækkert asiatisk take away-mad. Vi tror på, det giver en god forretning at gøre tingene ordentligt. Vi vil gerne skille os ud og give folk en ekstraordinær helhedsoplevelse. Jeg holder virkelig meget af asiatisk mad selv og kan se, der er et hul i markedet. Men det er bare svært at få noget ordentligt,” siger Søren Anker, der driver stedet sammen med Mogens Rokkedrejer og Alexandra Pooh Larsen. 
I forvejen står den rutinerede restaurant-ejer og uddannede kok bag Turbinehallen, Auktionshuset og Malt. Sidstnævnte er netop åbnet i det tidligere Ceres Bryggeri.

“Der er altid noget spændende over, hvordan man kan lave en restaurant unik, og hvordan man kan adskille sig fra andre. Tage en bygning og gøre noget anderledes med den. Og min erfaring siger mig, at det ofte faktisk er billigere at lave anderledes løsninger. Det er ikke kun maden og drikkevarerne, der er med til at give en oplevelse. Det er også omgivelserne, man sidder i. De må gerne være specielle og nogle man husker,” siger Søren Anker.

Placeringen i Risskov er tæt på hans bopæl.
“Jeg bor selv her i Risskov og har set alt det der sker her i bydelen. Indenfor det sidste år er der kommet mange gode nye spisesteder, og Risskov er virkelig blomstret op. Jeg har en fornemmelse af, at jo flere der kommer og løfter, jo flere gæster vil der komme til. Også når man ser, hvor mange nye boliger, der bliver bygget i Risskov,” forklarer Søren Anker.

Flere restauranter på vej

Han er overbevist om, at take away-mad er fremtiden:
Jeg tror på, at folk vil købe endnu mere take away-mad i fremtiden. Den generation, der kommer nu, laver ikke mad derhjemme mere og henter mad i stedet. Specielt i storbyer. Det er det, vi ser i branchen. Og så bliver det billigere og billigere, fordi der er så stor konkurrence. Du kan jo få tre retter for 125 kroner nogle steder. Det jeg kan se i vores branche er, at der er flere og flere, der satser på take away,” siger Anker.

Og der er flere 'Neem Deli'er på vej.
“Vi har ambitioner om at åbne flere steder i Aarhus og Østjylland med det her koncept. Vi har kig på Højbjerg og andre steder. Nu skal vi lige teste konceptet af her i Risskov først. Men målet og ambitionerne nu er at åbne 10-15 flere Neem Deli rundt omkring i hele Østjylland. Og 6-7 restauranter i Aarhus-områder, regner vi med”. Partneren og vennen Mogens Rokkedrejer er helt enig:
”Det er vores klare ønske at udvide konceptet med asiatisk deli-mad på sigt, så det ikke kun er Risskov-folket, der skal have glæde af det.”

Publiceret 18 October 2017 15:00