Sådan ser forslag 10101 ud.

Sådan ser forslag 10101 ud.

Seks forslag er blevet til to:

Sådan kan fremtidens Kulkranspor komme til at se ud

To hold er videre i konkurrencen om fremtidens Kulkranspor på Sydhavnen

Seks forslag er blevet til to i konkurrencen om at fortsætte arbejdet med udformningen af Kulkransporet til en ny oplevelsesforbindelse i Sydhavnskvarteret.   
Efter grundig gennemgang og drøftelse af seks anonyme forslag har bedømmelseskomiteen nu inviteret to teams til yderligere dialog og kvalificering af de projekter, som skal danne grundlaget for den endelige udformning af Kulkransporet.
Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.
LÆS OGSÅ: Fra kul-bro til new yorker-park: Stor opbakning til ny grøn forbindelse
”Tidligere førte Kulkranen kullene frem til ovnene på Midtkraftværket, da Sydhavnen var et industriområde. Kulkransporet får også fremover en nøglerolle både som adgangsvej til den nye, levende erhvervsbydel i Sydhavnen og som symbol på en hensynsfuld transformation af et erhvervskvarter, hvor der også i fremtiden skal være plads til kulturliv og socialt udsatte. Jeg ser frem til den kommende proces, hvor vi sammen med de to teams skal udfolde planerne for et af de mest spændende byrum i Aarhus,” siger Kristian Würtz (S), rådmand for Teknik og Miljø.  
Bag de to forslag gemmer sig blandt andet idéer om et delebibliotek for startup-virksomheder, bynatur i Kulparken, et socioøkonomisk spisested, et P-hus som aktivt byrum og et nyt bylivskontor for brugerne i området.   
Aarhus Kommune modtog 26 ansøgninger fra teams, der søgte om deltagelse i konkurrencen. Heraf blev seks teams inviteret til at udarbejde hver deres forslag til, hvordan fremtidens Kulkranspor skal se ud.   
LÆS OGSÅ: Sjæl, sjov og spiritus: Gin-venner vil være verdens bedste
I tre måneder har de seks teams arbejdet på deres forslag, og siden september har buddene været udstillede og åbne for kommentering fra aarhusianerne.   
Bag de to valgte forslag står TRANSFORM med Dissing + Weitling, Lendager Group, VEGA landskab og Søren Jensen som underrådgivere (forslag 10101 - billedet foroven) og TERROIR med Latz & Partner og ISC som underrådgivere og Steffen Rasmussen som konsulent (forslag 44423 - billedet herunder).
 
Det forventes, at der er truffet beslutning om Kulkransporets endelige udformning og identitet til februar 2018.  
De seks bud på Kulkransporet er udstillet i Bylageret i Sydhavnskvarteret frem til årets udgang og kan desuden ses på aarhus.dk/kulkransporet.
dp

Forslag 44423.

Forslag 44423.

Publiceret 09 October 2017 14:05