Efter 24 år giver ejer af Bro Caféen, Christian Bruun, tøjlerne videre til Lars Wagtmann Pedersen, der siger farvel til Vennelyst Bodega. Bro Caféen er et af Aarhus' ældste værtshuse, og har 118 år på bagen.

Efter 24 år giver ejer af Bro Caféen, Christian Bruun, tøjlerne videre til Lars Wagtmann Pedersen, der siger farvel til Vennelyst Bodega. Bro Caféen er et af Aarhus' ældste værtshuse, og har 118 år på bagen.

Legendarisk værtshus skifter ejer:

Renoveres med respekt for historien

Bro Caféen genåbner den 14. oktober

Normalt er det som at gå ind i en tidslomme, når man træder ind ad døren til Bro Caféen på Frederiks Allé i Aarhus C.
Cigaretrøgen er tyk, væggene gule, træinteriøret mørkebrunt og sort/hvide billeder vidner om værtshusets 118 år lange historie.
Men sådan er det ikke lige nu. En sirlig renovering er i gang, og væggene er allerede blevet malet i en knækket hvid. Årsagen er, at Bro Caféen har skiftet ejer.
"Lidt ny maling skal sådan et gammelt rygerværtshus have engang imellem, men jeg bevarer selvfølgelig den gamle stil. Det skal ikke laves om til noget café-værk," siger Lars Wagtmann Pedersen, som allerede har hængt de gamle billeder op igen.
LÆS OGSÅ: Ikonisk værtshus lukker efter 17 år i Skolegade
Han har overtaget Bro Caféen efter 77-årige Christian Bruun, der går på pension. 
"Christian har ejet det i 24 år og er udbrændt. Det er der ikke noget at sige til i den alder. Jeg har kendt ham i mange år og fik muligheden for at overtage stedet. Den kunne jeg ikke forpasse," siger den nye ejer, og i samme åndedrag træder netop Christian Bruun ind ad døren for at se, hvordan det går med renoveringen.
"Det ser sgu da godt ud! Hvordan fanden har I fået det gamle komfur ud," spørger han og besigtiger anerkendende det hidtidige arbejde.
Efter 24 år bag baren skal han nu til at leve en helt almindelig pensionisttilværelse.
"Det bliver mærkeligt ikke at skulle på arbejde hver dag, men det er ikke slut med at komme på Bro Caféen. Jeg skal sgu ned og besøge den idiot dér," siger Christian Bruun og peger på sin efterfølger.

Siger farvel til bodega

Lars Wagtmann Pedersen er absolut ingen vårhare inden for værtshusbranchen. I 13 år har han forpagtet Vennelyst Bodega på Nørrebrogade, men da den nye mulighed bød sig, opsagde han forpagtningen. En forpagtning, der allerede er overtaget af en anden.
"Bygningen på Nørrebrogade skal muligvis rives ned. Det har jeg haft hængende over hovedet i mange år uden at kunne få svar på hvornår. Derfor var det ikke en svær beslutning at overtage Bro Caféen. Det har jeg haft lyst til i mange år. Jeg er kommet her meget og har altid godt kunnet lide stedet," siger han og forklarer, at der er stor forskel på de to værtshuse.
"Det er meget anderledes. På Vennelyst er der mange stamgæster. Det er der også her, men med denne beliggenhed dumper mange forskellige mennesker ind. Det appellerer til hotelgæster, folk på vej ned i byen og generelt bare forbipasserende," fortæller Lars Wagtmann Pedersen, som forventer sig meget af at kunne tilbyde udeservering.
LÆS OGSÅ: Guide: Her er Aarhus' bedste pubcrawl-strækninger
Målet er at få flere gæster, end der er i dag.
"Vi får lidt forskellige fadøl ind, og så laver vi faste åbningstider. De har været lidt svingende indtil nu. Men ellers skal det bare komme af sig selv ved at behandle folk godt."
De nye åbningstider hedder 11-22 i hverdagene, 11-01 fredag og lørdag og 11-18 søndag. Der er dog bevilling til kunne lade folk blive til klokken 02.
Bro Caféen genåbnes lørdag den 14. oktober.
"Der bliver nok en lille reception. Jeg giver da lidt øl og sådan," lover den nye ejer.

Lars Wagtmann Pedersen er den nye ejer af Bro Caféen.

Lars Wagtmann Pedersen er den nye ejer af Bro Caféen.

Publiceret 05 October 2017 11:15